Gyvenimas prasideda 40 (arba 50, arba 60) – galbūt ir daug kartų girdėta klišė, tačiau ji teisinga. Juk visada yra naujų galimybių, ambicijų, patirčių, kurias verta išbandyti, neatsižvelgiant į amžių. Taigi nebijokite, o drąsiai laukite kito gimtadienio, po kurio jūs būsite išmintingesni, vyresni bei geresni.

1. Nebūkite mados aukomis

Nesvarbu, kiek jums metų, tačiau tikrai nėra reikalo nuo galvos iki kojų rengtis paskutinių dizainerių kolekcijų drabužiais, jei juos vilkėdami jaučiatės nejaukiai. Dabar jūs jau žinote, kokie drabužiai jums tinka, kaip pabrėžti savo privalumus ir paslėpti trūkumus, todėl geriau vertėtų kurti individualų stilių.

2. Venkite saulės

Metai iš metų gaunamas didelis saulės spindulių kiekis itin kenkia odai. Jei negalite atsispirti saulės vonioms, verčiau rinkitės švelnų rusvą įdegį nei intensyvų raudonį. be to, besidegindami nepamirškite akinių nuo saulės, nes markstymasis skatina raukšlelių atsiradimą.

3. Mityba

Vanduo yra bene pigiausias būdas kovoti su amžiumi. Kasdien išgerkite du litrus vandens ir stebėkite odos bei savijautos pokyčius. Be to, sureguliuokite mitybą. Valgykite daug vaisių ir daržovių. Kalcio bei baltymų turintys produktai naudingi plaukams ir kaulams.

4. Judėkite

Mankšta – geriausias apsauga nuo ligų. Be to, mankštindamiesi jūs palaikysite gerą ne tik kūno formą, bet ir aštrų protą. Sportas padeda išlaikyti sąnarius lanksčius, teigiamai veikia širdį. Savo kūną galite palyginti su automobiliu. Juk nelaikote mašinos keletą mėnesių garaže ir jos net nepravažinėjate. Todėl čiupkite teniso raketę arba dviratį, apsiaukite sportinius batelius ir pirmyn.

5. Miegokite

Natūralu, kad vyresnio amžiaus žmonės miega mažiau, tačiau stenkitės, kai tik galite, miegoti 8 valandas. Miegas atgaivina, atpalaiduoja, o tyrimai parodė, kad net pailgina gyvenimą.

6. Mokykitės

Mokydamiesi naujų dalykų ar tobulindami senus talentus, neleidžiame smegenims apsnūsti. Todėl vakarais lankykite įvairius užsiėmimus, mokykitės naujų amatų ar sporto šakų. Jaudulys mokantis naujų dalykų, susitikimas su naujais žmonėmis – visa tai kaip mat leis jums pasijausti jaunesniais. Be to, bet kokia veikla padės labiau vertinti save.

7. Niekada ne per vėlu

Jei dirbate buhalteriu, bet visą gyvenimą troškote būti aktoriumi, jei svajojate su kuprine ant pečių apkeliauti pasaulį ar slapta fantazavote, kad norėtume prisirišus elastinga guma nušokti nuo Eifelio bokšto – nedelskite, tiesiog padarykite tai. Nepasiduokite rutinai – rytojus ne pati geriausia diena įgyvendinti naujus dalykus, tą daryti reikia šiandien.

8. Negyvenkite praeitimi

Studijų laikai buvo patys geriausi? Nostalgija nėra smerktinas dalykas, tačiau jei geriausi metai buvo vakar, šiandien reikia sukurti naujus prisiminimus. Pagalvokite, kad reikia nuostabiomis nuotraukomis užpildyti naujus foto albumus.

9. Gyvenimo pamokos

Kuo daugiau žmogui metų, tuo išmintingesnis, ramesnis, turintis daugiau patirties bei labiau pasitikintis savimi jis yra. Atsisveikinkite su paauglystės baimėmis, jaunystės nerimu ir džiaukitės savitvarda bei ramybe. Vertinkite savo amžių, bet nesakykite „aš pasenau“.

10. Gyvenimas per trumpas

Metams bėgant suprantame, kad dėl tam tikrų dalykų tikrai neverta jaudintis. Jei kažko negalite kontroliuoti, tai ir nešvaistykite tam laiko. Galvokite apie tai, ką naudingo dar galite nuveikti.

Rūkote? Atsisakykite šio žalingo įpročio ir atrodysite bent dešimt metų jauniau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją