Tai populiarus prancūzų užkandis prie alaus.

5 g smulkiai supjaustytų svogūnų,

10 g salierų,

10 g morkų,

1 česnako skiltelė,

saujelė smulkintų petražolių,

taurė sauso baltojo vyno,

1 maišelis šaldytų midijų.

Daržoves smulkiai supjaustome. Baltąjį vyną supilame į keptuvę, sudedame visas daržoves (išskyrus petražoles) ir midijas. Kai padažas užverda, pridedame druskos, pipirų. Jį verdame tol, kol atsidaro midijų geldelės. Dedame petražoles.

Viską supilame į didelę gilią lėkštę. Europoje tai labai populiarus valgis, patiekiamas su įvairiais padažais ir dažniausiai su skrudintomis bulvytėmis

Patiekiant reikia dubenėlio su šiltu vandeniu ir citrinos griežinėliais rankoms nusiplauti, nes imama rankomis. Geriausia šį patiekalą valgyti karštą, bet skanus ir atvėsęs.

Įsidėmėkite, kad jei midijų geldelės neatsidaro verdant, jas reikia išmesti, nes tai negyvos midijos, jos valgiui nebetinka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją