Kada?

Reguliarumas atliekant šią apžiūrą yra labai svarbus norint tinkamai pažinti normalią krūties audinio tekstūrą. Nėštumas, artėjančios menstruacijos ir priešmenopauziniai hormonų pakitimai gali paversti krūtų audinį jautresniu ar labiau gumbuotu nei įprasta. Ne kiekvienas gumbelis yra vėžinis, tačiau kiekvieną kartą, kai aptinkate ką nors įtartino, būtina apsilankyti pas gydytoją.

Geriausias laikas atlikti krūtų apžiūrą yra 2-3 dienos po menstruacijų. Jeigu jūsų menstruacijų ciklas yra nereguliarus, apžiūrėkite savo krūtis tą pačią kiekvieno mėnesio dieną. Pasitarkite su savo gydytoju.

Vadovaukitės šiais paprastais patarimais

Atsigulkite ant lovos arba atsistokite dušo kabinoje

1. Padėkite pagalvę po savo dešiniuoju pečiu, o dešinę ranką padėkite po galva.

2. Neatkeldama pirštų apvaliais judesiais patikrinkite savo krūtų audinį. Ištirkite visus krūties audinio sluoksnius paspausdama tai stipriau, tai silpniau.

· Lengvas paspaudimas: pakankamas, kad pajudintumėte odą, tačiau ne gilesnius sluoksnius.

· Vidutinis spaudimas: patikrinkite viduriniuosius audinių sluoksnius.

· Stiprus spaudimas: paspauskite stipriai, kad beveik užčiuoptumėte šonkaulius ir tai sukeltų nedidelį diskomfortą.

3. Atlikdama apžiūrą, naudokitės viena iš šių trijų technikų (nepamirškite apžiūrėti ir pažastų):

· Linija: pradėkite ties pažastimi ir nuleiskite pirštus žemyn, kad jie būtų po krūtimi, braukite pirštais aukštyn link krūties vidurio. Naudokite šį judesį aukštyn ir žemyn apžiūrėdama visą krūtį.

· Ratai: pradėkite ties išorine krūties dalimi, apvaliais judesiais apžiūrėkite visą krūtį. Apžiūrėkite savo krūtis vis mažesniais sukamaisiais judesiais judėdama link spenelio.

· Pleištas: ties išorine krūties dalimi padėkite pirštus ir judėkite link spenelio bei atgal V raidės formos judesiais. Atlikite tą patį judesį apžiūrėdama visą krūtį.

Apžiūra prieš veidrodį

Nuleiskite rankas žemyn ir apžiūrėkite krūtis, ar jose nėra jokių įdubimų, raukšlių ar kitų sutrikimų. Rūpestingai apžiūrėkite abu spenelius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją