Lenkiją nuo šio mėnesio pradžios krečia sekso skandalas, į kurį įsipainiojo ministro pirmininko pavaduotojas Andrzejus Lepperis, vienas aukštas jo populistinės partijos "Savigyna" pareigūnas ir šios partijos darbuotoja, apkaltinusi abu vyrus vertimu turėti su jais seksualinių santykių.

Apklausos duomenimis, kas penktas lenkas teigia, kad seksualinio priekabiavimo atvejai darbovietėse yra "dažni", o dar 53 proc. pažymėjo, kad jie "kartais" pasitaiko. Taigi iš viso 73 proc. respondentų seksualinis priekabiavimas yra įprastas reiškinys, pažymėjo tyrimo, kurio metu šią savaitę buvo apklausta 500 žmonių ir kuris skelbiamas laikraštyje "Gazeta Wyborcza", autoriai.

Tik 7 proc. apklaustųjų manė, kad seksualinis priekabiavimas "neegzistuoja", o 9 proc. nurodė, kad jis vargu ar kada pasitaiko. 11 proc. lenkų savo nuomonės šiuo klausimu neturėjo.

Tuo tarpu A.Lepperis ketvirtadienį pranešė, kad iš partijos "Savigyna" buvo pašalintas jos vicepirmininkas Stanislawas Lyzwinskis, atsidūręs sekso skandalo centre.

"Stanislawas Lyzwinskis buvo pašalintas iš "Savigynos". Tai neatšaukiamas spendimas", - sakė jis žurnalistams.

S.Lyzwinskį šio mėnesio pradžioje 33-ejų metų "Savigynos" darbuotoja Aneta Krawczyk apkaltino vertus ją turėti su juo lytinių santykių mainais į darbą partijoje. Moteris teigė pastojusi ir nuo jo pagimdžiusi savo trečiąjį vaiką. A.Krawczyk nepadoriu elgesiu kaltino ir A.Lepperį.

A.Krawczyk prabilus viešai, kitos "Savigynos" darbuotojos taip pat prisipažino patyrusios kolegų vyrų seksualinį priekabiavimą.

Anksčiau šią savaitę atlikti DNR tyrimai paneigė, jog S.Lyzwinskis yra A.Krawczyk trejų metų dukters tėvas. Tačiau pareigūnai tęsia tyrimus, kad nustatytų, ar kitų moterų kaltinimai seksualiniu priekabiavimu yra pagrįsti.

Skandalą,. pramintą "Anetageitu", A.Lepperis pasmerkė kaip sąmokslą, kuriuo siekiama išstumti jį iš politikos, ir paragino prokuratūrą "kuo greičiau užbaigti tyrimus".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją