Minėtoms pataisoms, kurias parengė liberaldemokratės Marija Aušrinė Pavilionienė ir Ona Valiukevičiūtė, praėjusią savaitę Seimas po pateikimo nepritarė ir iniciatorėms atidavė tobulinti.

M.A.Pavilionienės nuomone, vienas žmogus nėra pajėgus profesionaliai gilintis į visas visuomenės problemas, todėl daugelį dalykų sprendžia kaip diletantas.

"Nežinojimas tam tikrus tautos atstovus veda prie žmogaus teisių pažeidimo ar žmonių diskriminavimo. To nematydami ar nenorėdami pripažinti, kai kurie politikai savo nekompetentingumą vadina pažiūrų skirtumu. Šeimos samprata Seime yra nesutarimų ašis, nes šeima tapatinama su vyro ir moters santuoka. Tokie Seimo sprendimai diskriminuoja ne santuokoje gimusius vaikus", - pranešime spaudai cituojama parlamentarė.

Šių metų liepos mėnesį priimtas įstatymas numato, kad gimus kūdikiui, tėvams leidžiama pasiimti tėvystės atostogas iki vaikui sukaks vienas mėnuo, tačiau tėvystės atostogų pašalpa mokama, jeigu tėvas gyvena santuokoje su vaiko motina.

Kitu atveju tėvystės atostogos galimos, tačiau už jas nemokama pašalpa.

Po praėjusios savaitės pabaigoje kilusio ginčo tarp M.A.Pavilionienės ir Juliaus Veselkos dėl šeimos sampratos, pastarasis nusprendė pasitraukti iš Lberaldemokratų frakcijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją