Mažiausiai 70 mln. litų investicijų į "Lietuvos dujas" žadantys užsienio investuotojai į valstybės valdomas "Lietuvos dujas" atėjo, laimėję pernai lapkritį paskelbtą strateginio Vakarų investuotojo konkursą.

Sandoris vainikavo kelerius metus užtrukusius ginčus, kaip geriau pritraukti privataus kapitalo į šalies dujų verslą.

Investuotojams pervedus iš viso 150 mln. litų (116 mln. litų - į Privatizavimo fondą ir dar 34 mln. litų - į sąlyginio deponavimo sąskaitą Vokietijos banke "Vereins-und Westbank") Turto fonde trečiadienį pasirašytas akcijų priėmimo-perdavimo aktas bei akcininkų sutartis. Visi už akcijas sumokėti pinigai atitenka valstybei.

Dokumentus pasirašė VTF generalinis direktorius Povilas Milašauskas, "Ruhrgas" viceprezidentas ir valdybos narys Eike Benke ir "E.ON Energie" regiono vadovas Heinzas-Peteris Schierenbeck, pranešė VTF Rinkodaros skyriaus viršininkė.

Ketvirtadienį, du Vokietijos investuotojų atstovus išrinkus į naują "Lietuvos dujų" valdybą bei vieną paskyrus į administraciją, bus pasirašytas sandorio užbaigimo memorandumas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją