Parlamentarų nuomonė nesutapo dėl pataisos, leidžiančios įrengti riboto laimėjimo automatus ne tik lošimo salonuose, bet ir baruose, alinėse, kavinėse, restoranuose, biliardo, boulingo, kėglių ir naktiniuose klubuose.

Seimo narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė teigė, kad mažesniuose miestuose ir ypač kaimuose atsiras įstatymo pažeidėjų, kurie leis azartinių lošimų automatais žaisti nepilnamečiams.

Tuo tarpu vienas iš pataisų rengėjų Dailis Alfonsas Barakauskas užtikrino, kad įstatyme numatytisaugikliai, pagal kuriuos pažeidėjams bus atimama licencija, kainuojanti iki 1 mln. litų.

"Pagal pataisas pavienius automatus eksploatuoti būtų galima tik įsigijus neriboto išlošimo automatų salonų licenziją, kuri kainuotų apie 1 mln. litų. Su tokia licencija taip pat būtų galima rengti azartinius lošimus automatų salonuose", - sakė jis.

Anot D.Barakausko, geriau legalizuoti pavienius automatus, nei palikti juos veikti pogrindyje.

Trečiąkart pataisos bus svarstomos Seimo ketvirtadienio plenariniame posėdyje.

Pataisos numato, kad automatų salonuose galėtų būti organizuojami tik lošimai B kategorijos - riboto laimėjimo - automatais, bingo salonuose - tik bingas, o lošimo namuose (kazino) galės būti organizuojami stalo žaidimai - ruletė, kortų, kauliukų lošimai bei lošimai A kategorijos - neriboto laimėjimo - automatais.

Riboto laimėjimo automate vienkartinis didžiausias laimėjimas negalės viršyti 200 litų, didžiausia statoma suma bus 1 litas, o vieno lošimo laikas bus ne trumpesnis kaip 3 sekundės.

Į lošimų verslą investavusios bendrovės baiminasi dėl galimo priverstinio darbo sustabdymo ir su tuo susijusių nuostolių, kadangi pagal šias pataisas joms teks iš naujo pertvarkyti savo veiklą ir perregistruoti licencijas.

Azartinių lošimų įstatymas šalyje veikia nuo 2001-ųjų liepos 1 dienos, o pataisos įsigaliotų nuo rugsėjo 1-osios.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją