„Kompanija „airBaltic“ sugalvojo paankstinti skrydį, o keleivių iš anksto net neperspėjo. Jei nebūtume suspėję į lėktuvą, nebūtume spėję ir į savo pirmąjį koncertą Los Andžele, tada būtų žlugusi visa kelionė“, - pasakojo J. Didžiulis, kaip prasidėjo grupės „InCulto“ kelionė į JAV.

Dainininkas užsiminė kelionės metu pavargęs ir patyręs daug su skrydžiais susijusių stresų.

Kelionė iš tiesų nebuvo nuobodi, o veiklos – daugiau nei iki kaklo, nes J. Didžiulis prisipažino, kad per pirmas 3-4 paras miegojo vos 10 valandų. „Visi vaikščiojome kaip kokie rombiukai“, - juokavo atlikėjas.

„Pirmą dieną mes tik apsipirkinėjome ir su vietiniais lietuviais, kurie suruošė fantastišką priėmimą, vaišinomės“, - prisiminęs pirmąją kelionės dieną džiaugėsi J. Didžiulis. Pirmasis grupės koncertas vyko Los Andžele esančiuose lietuvių bendruomenės kultūros namuose, kurie, pasivaikščiojus po milžiniškų apimčių miestą, atrodė kaip kokia Pabradė ar Rokiškis.

„Dar buvo labai juokinga, kai koncerto metu sudegė kolonėlės“, - šypsojosi atlikėjas. Vėliau organizatoriai viską sutvarkė ir koncertas buvo tęsiamas. Tačiau tai truko neilgai. Kadangi kai kurie griausmingo „InCulto“ koncerto klausytojai „prie kultūros namų elgėsi netvarkingai“, netrukus pasirodė policija, tad koncertą teko nutraukti.

Bet muzikantų linksmybės tęsėsi toliau: vyrukai buvo pakviesti pagroti privačiame „papų daktaro“ („InCulto“ kelionės mecenatas buvo visų Amerikos lietuvių puikiai pažįstamas „papų daktaru“ vadinamas plastinės chirurgijos specialistas Rimtas Marcinkus) gimtadienyje, kuris vyko įspūdingoje viloje Palm Springse. „Jei žaidi golfą, tai nuostabus kurortas, jei ne – tada visiškai nykus“, - taip Palm Springą apibūdino dainininkas.

Viena didžiausių Amerikos blogybių pašnekovas įvardijo vietinį greitųjų restoranų maistą. „Mane nustebino, kad žmonės gali valgyti tiek daug šūdo“, - tiesiai šviesiai savo nuomonę išsakė charizmatiškasis atlikėjas, ne kartą kelionės metu apsinuodijęs tuo maistu.

Turėdami laisvo laiko linksmieji „InCulto“ vyrukai apsilankė ne viename Amerikos naktiniame klube. Vieną didžiausių įspūdžių jiems paliko striptizo klubas, kuriame grojo gyva muzika.

„Stebėjome, kai linksminasi ne tik lietuviai, bet ir amerikonai. Labai nustebino, kad amerikonai visiškai girti vairuoja. Sakoma, kad lietuviai daug geria, bet amerikonai irgi neatsilieka“, - pastebėjimais dalijosi dainininkas.

„InCulto“ lyderis neslėpė, kad daugelis į JAV važiavo nusiteikę po parduotuves pasivaikščioti ir vieną kitą tūkstantėlį palikti, bet nusprendė, kad ten nei drabužių, nei aparatūros pirkti neverta. „Padėvėtose rūbų parduotuvėse rasi įdomesnių dalykų, o eilinių parduotuvių ir Lietuvoje pilna. Žinoma, jei nori „butikinės“ aprangos, gali rasti, bet mes dar nesame „butikinė“ grupė“, - kvatojo J. Didžiulis.

Paklaustas, ką parvežė savo mylimajai dainininkei Erikai Jennings, pašnekovas tik kukliai nusišypsojo ir pašnibždėjo, kad apie tokius pikantiškus ir įdomius dalykėlius, kurių galima gauti tik Amerikoje, jis pasakoti negali, nes jie skirti tik asmeniniam naudojimui. „Negalėjau grįžti tuščiomis rankomis, nebūtų įsileidusi“, - juokavo J. Didžiulis, savo brangiausiajai dar parvežęs rankinę kompiuteriui ir keletą marškinėlių.

„Visiems labai patiko Kalifornija, nes ten jaučiamas toks pozityvumas. Tai tokia vieta, kurioje, atrodo, viskas gali įvykti. Niekam nesvarbu, įvyks ar ne, bet visi ramiai daro tai, ką nori, palaiko vieni kitus ir tikisi, kad pavyks. Ten gyvenimas nuolat verda tarsi kokioj sveikoj širdutej be cholesterolio“, - įspūdžiais dalijosi J. Didžiulis. – Tačiau Lietuvoje yra jauku ir faina, išskyrus orus. Tai tikrai yra geriausia vieta gyventi. Mes visi taip nutarėme, nors Los Andželas tikrai turi savo šarmo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją