Valstybės turto fondui pirmadienį pradinę vienos akcijos pardavimo kainą sumažinus nuo 0,43 iki 0,41 lito, atsirado du potencialūs pirkėjai, ir akcijos parduotos po 0,42 lito.

Visas akcijų paketas buvo nupirktas už 4,413 mln. litų, pranešė finansų maklerio įmonė "Jūsų tarpininkas". Pradinė paketo kaina pirmadienį buvo 4,308 mln. litų.

"Džiaugiuosi, kad sėkmingai pavyko parduoti LBS akcijų likutį. Matyt, tas kainos keitimas pastaruoju metu truputėlį pirkėjus suklaidino - įvėlėme į mūšį, ir tiek", - BNS sakė Valstybės turto fondo privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas.

"Man atrodo, kad pirkėjas visą laiką buvo aiškus - esu įsitikinęs, kad tai "DFDS Tor Line", - BNS sakė LBS generalinis direktorius Artūras Gedgaudas.

Valstybės turto fondas (VTF) jau trečią kartą šį mėnesį sumažino LBS valstybės akcijų pardavimo kainą. Birželio 7-ąją biržoje pradėtų parduoti LBS akcijų pradinė kaina buvo 0,48 lito, vėliau ji buvo sumažinta iki 0,46 ir 0,43 lito.

Per pirmąjį nesėkmingą bandymą ko vo-balandžio mėnesiais nustatyta LBS akcijų kaina buvo 50 centų, tačiau tuomet jų niekas nenupirko.

"DFDS Tor Line" gegužės pabaigoje valdė 77,2 proc. "Lisco Baltic Service" akcijų. LBS neseniai paskelbė taip pat pradėjusi supirkti savo akcijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją