Renginį "Muzikos savaitė" liepos 14 - 20 dienomis Ignalinos rajone, Jonalaukio poilsio bazėje organizuoja koncertinė agentūra "Vertikalus horizontas" bei šios idėjos autoriai kunigas Salvijus Pranskūnas ir istorijos fakulteto doktorantas Aurimas Švedas. Tokios stovyklos, rengiamos S.Pranskūno ir A.Švedo iniciatyva, 1995-1997-asiais jau vyko prie Duseto ežero.

Kaip pranešė rengėjai, "Muzikos savaitė" - tai puiki galimybė šiuolaikiniam jaunimui susitikti su mėgstamiausiomis grupėmis bei atlikėjais, susipažinti su muzikos istorija, koncertų organizavimu, apšvietimo ir garso technikos, muzikos įrašų bei leidybos ypatumais.

Pasak pranešimo, "šio edukacinio pobūdžio renginio tikslas - padėti jaunimui pažvelgti į savo ir į muzikos pasaulį iš vidinės pusės, atskirti gerą koncertą nuo blogo, gyvą dainavimą nuo fonogramos ir kita".

Stovyklautojai, kurie už savaitę sumokės po 300 litų, turėtų būti ne jaunesni nei 18 metų. Stovyklos programoje numatoma rašytojos Jurgos Ivanauskaitės, muzikologo Dariaus Užkuraičio, psichologo Gino Dabašinsko, istoriko Alfredo Bumblausko, šviesos režisierius Norvydo Birulio, grupių "Mango" ir "Pikaso" vadybininko bei prodiuserio Gintaro Bendžiaus ir kitų paskaitos.

Vakarais su stovyklautojais bendraus ir jiems gros grupės "Bix", "Dyvai", "SH", "Relanium", "Biplan", "Lemon Joy" bei Andrius Mamontovas.

Be "rytinių pamąstymų", kuriuos ves kunigas S.Pranskūnas, stovyklautojų laukia rašytojo Rolando Rastausko ir perkusininko Arkadijaus Gotesmano performansas "Poetinis repas", mišios, didžėjaus Mamanios sakralinės improvizacijos, įvairios sporto rungtynės ir kino seansai.

Pastarųjų metu bus parodyti žymių režisierių filmai - Martino Scorsese’s (Skorcezės) "Kundunas", Emiro Kusturicos "Arizonos sapnas", Jimo Jarmusho (Džimo Džarmušo) "Šuo vaiduoklis - samurajaus kelias", Davido Lyncho (Deivido Linčo) "Prarastas greitkelis" ir kitos kino juostos.

"Muzikos savaitės" rengėjai BNS sakė, kad į stovyklą bus užregistruota pirmi 100-150 paskambinusiųjų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją