400 g makaronų,
500 g ankštinių pupelių,
2 svogūnų galvučių,
2 česnako skiltelių,
2 valg. šaukštų aliejaus,
200 g maltos jautienos,
200 g maltos kiaulienos,
maltų pipirų,
4 pomidorų,
4 kiaušinių,
350 ml pieno,
50 g tarkuoto sūrio,
druskos.
Makaronus išvirkite, nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu.
Pupeles nuplaukite, nuvalykite ir blanširuokite penkias minutes pasūdytame verdančiame vandenyje. Perpilkite į sietelį ir apliekite šaltu vandeniu.
Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame mėsą, kaskart pamaišydami. Suberkite į mėsą smulkintus svogūnus ir česnakus ir lengvai apkepinkite. Apibarstykite druska ir pipirais.
Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir supjaustykite griežinėliais. Mėsą, pomidorus, makaronus ir pupeles sluoksniais išdėliokite į riebalais suteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, įberkite pipirų ir apliekite apkepą. Apibarstykite tarkuotu sūriu.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Jei apkepo paviršius ims tamsėti, galima jį uždengti aliuminio folijos lakštu.
Skanaus!