Keturioms porcijoms reikės:


400 g makaronų,
500 g ankštinių pupelių,
2 svogūnų galvučių,
2 česnako skiltelių,
2 valg. šaukštų aliejaus,
200 g maltos jautienos,
200 g maltos kiaulienos,
maltų pipirų,
4 pomidorų,
4 kiaušinių,
350 ml pieno,
50 g tarkuoto sūrio,
druskos.

Makaronus išvirkite, nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu.

Pupeles nuplaukite, nuvalykite ir blanširuokite penkias minutes pasūdytame verdančiame vandenyje. Perpilkite į sietelį ir apliekite šaltu vandeniu.

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite jame mėsą, kaskart pamaišydami. Suberkite į mėsą smulkintus svogūnus ir česnakus ir lengvai apkepinkite. Apibarstykite druska ir pipirais.

Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir supjaustykite griežinėliais. Mėsą, pomidorus, makaronus ir pupeles sluoksniais išdėliokite į riebalais suteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, įberkite pipirų ir apliekite apkepą. Apibarstykite tarkuotu sūriu.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Jei apkepo paviršius ims tamsėti, galima jį uždengti aliuminio folijos lakštu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją