Tėvams išvykus dirbti į užsienį, vaikai, net ir tais atvejais, kai lieka gyventi Lietuvoje, išmokų iš Lietuvos socialinės apsaugos sistemos netenka, tačiau turi teisę gauti išmokas tose ES šalyse, kuriose gyvena ir dirba jų tėvai, teigiama pirmadienį išplatintame kontrolierės pranešime.

Svarstant socialinių išmokų vaikui skyrimą, yra patikrinama, ar vaikas gyvena toje valstybėje, į kurios institucijas kreipiamasi dėl pašalpos skyrimo, ir ar tėvai negauna socialinių išmokų už vaikus kitose ES valstybėse. Jei išmokos yra mokamos ir kitose valstybėse, paprastai išmokamas tik skirtumas tarp pašalpą teikiančioje valstybėje nustatyto dydžio pinigų sumos ir mokamos sumos užsienyje.

Lietuvoje išmokos skiriamos tik nuolat mūsų šalyje gyvenantiems asmenims: Lietuvos piliečiams, kurių duomenys apie gyvenamąją vietą Lietuvoje įrašyti į gyventojų registrą, taip pat nuolat Lietuvoje gyvenantiems užsieniečiams ir asmenims be pilietybės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją