Pagal šių metų čempionato nuostatus komanda mačui privalo registruoti mažiausiai septynis Lietuvos Respublikos piliečio pasą turinčius žaidėjus.

LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus spalio 25-ąją techniniams komisarams išsiuntinėjo paaiškinimus, jog komandos pagal čempionato nuostatus privalo registruoti ne mažiau kaip 7 lietuvius, kai rungtynėms registruojama 12 žaidėjų.

“Lietuvos rytas” mačuose su “Atletu” ir “Nevėžiu”, o truputį anksčiau - ir su “Sakalais”, rėmėsi 11 krepšininkų.

Komanda, atsižvelgiant į objektyvias priežastis - sportininko ligą, traumą ar panašiai, varžyboms gali registruoti ne mažiau kaip 8 žaidėjus.

Lapkričio 2-ąją buvo parašytas dar vienas LKL direktoriaus raštas - komisarai į savo ataskaitas privalo įrašyti, jeigu komanda registravo mažiau nei 7 lietuvius, tačiau kitu sakiniu teigiama, kad tai nėra LKL nuostatų pažeidimas. Šio teiginio, prieštaraujančio LKL nuostatams, T.Rimkus vakar nepaaiškino.

“Lietuvos rytas” septintojo lietuvio - Dariaus Pakamanio - praėjusią savaitę atsisakė savo noru, paskolindamas jį “Šiauliams”. Vietoje jo Vilniaus ekipoje liko latvis Janis Blūmas, kuris šią savaitę vieta komandoje dalijosi su brazilu Joao Paolo Batista, nes “Lietuvos rytas” turi šešis užsieniečius - tiek pat, kiek lietuvių.

“Tai - tyčiojimasis iš visų LKL komandų. Juk paskolindami Darių Pakamanį “Šiauliams” Vilniaus klubo vadovai iš anksto žinojo, kad bus pažeidžiami lygos nuostatai. O LKL vadovai su tuo taikstosi”, - teigė “Žalgirio” viceprezidentas Gediminas Navikauskas.