Nepaprastai tikrovišką skulptūrą Madam Tussaud vaškinių figūrų muziejus trumpam pastatė šalia britų admirolo lordo Horatio Nelsono paminklo, kuris stovi ant 44 metrų aukščio kolonos ir yra vienas žymiausių Londono simbolių.

"Beckhamas yra tautos didvyris, - agentūrai "Reuters" sakė Madam Tussaud muziejaus atstovė. - Kai užkėlėme figūrą, plojo minios žmonių".

Raudonais Anglijos rinktinės marškinėliais ir baltais šortais apvilkta vaškinė figūra, vaizduojanti sportininką su įžymiąja šukuosena, iš karto patiko ir turistams, ir balandžiams.

Admirolo H.Nelsono pergalei prieš prancūzų ir ispanų laivyną Trafalgaro mūšyje skirta aikštė baigta įrengti XIX amžiaus viduryje. Aikštės centre ant kolonos stovi H.Nelsono paminklas, o jo papėdėje iš trijų pusių pastatyti karaliaus Jurgio IV ir dviejų XIX amžiaus generolų paminklai.

Ketvirtoji pakyla liko tuščia, nes karalius Wilhelmas IV (Vilhelmas IV) mirė nepalikęs pinigų jo paminklui pastatyti.

Pastaraisiais metais ši pakyla ne kartą pasitarnavo šiuolaikinio meno akcijoms - ant jos buvo eksponuojamos Rachel Whiteread, Marko Wallingerio ir Billo Woodrow parodos.

Nors per Anglijos ir Argentinos rungtynes, pasibaigusias rezultatu 1:0, vienintelį įvartį įmušė būtent D.Beckhamas, pakyla jam buvo užleista neilgam.

Po fotosesijos vaškinė figūra iš karto buvo nukelta, nes muziejaus darbuotojai neturėjo Londono mero Keno Livingstone'o ir už Trafalgaro aikštę atsakingos institucijos - Didžiojo Londono valdžios - leidimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją