"Ekranai, kurie buvo nupirkti ir atgabenti finansiškai parėmus Tarptautinei futbolo asociacijų federacijai (FIFA), atskraidinti iš Dubajaus. Birželio 12 dieną jie bus parengti transliacijai", - sakė atstovas spaudai Michaelis Kleineris.

Šie ekranai turėtų likti Afganistano sostinėje, kad juose būtų galima stebėti ir kitas tarptautines rungtynes.

"Žmonėms, kurie daugiau nei 23 metus buvo atskirti nuo viso pasaulio, norime suteikti galimybę stebėti tarptautinius sporto renginius. Norime juos padrąsinti rengti šalies sporto čempionatus ir kurti sporto federacijas, - sakė M.Kleineris. - Tada jie galės siųsti savo sportininkus į pagrindines pasaulio sporto varžybas ir padės Afganistanui integruotis į pasaulį".

Didžiulių ekranų idėja kilo vienam humanitarinės pagalbos darbuotojui, o ją įgyvendinti padėjo JT pasiuntinys taikaus sporto ir plėtros klausimais Adolfas Ogi, praėjusį mėnesį Seule vykusiame FIFA kongrese užsitikrinęs finansinę paramą šiam projektui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją