VERTA:

Apsipirkti sezono pradžioje. Jeigu jums visuomet sunku išsirinkti, pradėkite vaikščioti po parduotuves pačioje sezono pradžioje, nes tuomet pasirinkimas būna žymiai didesnis.

Išmėginti įvairius stilius. Maudymosi kostiumėlis perkamas panašiai, kaip ir džinsai – prieš išsirinkdama tinkantį, jūs turite pasimatuoti daugybę, kad pajustumėte, su kuriuo jaučiatės patogiausiai. Atminkite, kad tai, kas jums tiko prieš penkerius metus, dabar gali būti ne pats tinkamiausias pasirinkimas. Keičiasi ir stiliai, ir mūsų kūnai.

Išsirinkti geriausia, ką tik galite gauti. Ką gi, jūs neturite tokio kūno, kurie puikuojasi ant madingiausių žurnalų viršelių. Didžioji dalis mūsų to neturi. Nebūkite sau per griežta ir sutelkite dėmesį į tai, ką turite, nes nei viena iš mūsų nesame tobula. Jeigu turite gražią krūtinę, rinkitės maudymosi kostiumėlį su gilia V raidės formos iškirpte. O jeigu jūsų žavingos kojos, išsirinkite tokias kelnaites, kurios padėtų jas dar labiau išryškinti.

NEVERTA:

Eiti pirkti maudymosi kostiumėlio sočiai pavalgius. Jeigu jausitės išpampusi, atrodysite sau storesnė. Geriausia eiti apsipirkti anksti ryte, kai jaučiatės liekna ir gracinga.

Eiti pirkti maudymosi kostiumėlio, kai jums PMS. Ne pati geriausia mintis rinktis prigludusį maudymosi kostiumėlį tuomet, kai jūsų organizme susikaupę skysčiai ir nesijaučiate graži net pati sau. Palaukite iki kitos savaitės.

Eiti pirkti maudymosi kostiumėlio kai skubate. Maudymosi kostiumėlio pirkimas yra daug laiko reikalaujantis procesas. Nenustebkite, jeigu norint išsirinkti tinkamą, jums prireiks daugiau nei vienos dienos.

Matuotis tik savo dydžio modelius. Net jeigu pirkdama paprastus drabužius jūs renkatės 40 dydį, perkant maudymosi kostiumėlį jums gali prireikti 42 ar net 46 dydžio. Visuomet geriau dėvėti tokį maudymosi kostiumėlį, su kuriuo jaučiatės gerai ir patogiai, o ne kuris tiesiog yra “jūsų dydžio.”

Didelis biustas

Jeigu jūs turite didelę krūtinę, svarbiausia ją tinkamai prilaikyti. Venkite lengvų ir plonų audinių, tokių kaip medvilnė ir ieškokite maudymosi kostiumėlių, pagamintų iš standžios lykros. Daugelis maudymosi kostiumėlių gaminami su vielute sutvirtintais liemenukais ar išryškinta bei pakietinta krūtinės forma.

Norite vizualiai sumažinti didelį biustą? Tuomet naudokite blokuojančias spalvas ir rinkitės tamsesnės spalvos viršutinę dalį bei šviesesnės – apatinę. Taip pat geriau dėvėti tamsias spalvas ir vientiso rašto audinius bei rinktis tokius kostiumėlius, kurių iškirptės ties rankomis yra didesnės. Išmėginkite tokius maudymosi kostiumėlius, kurie skirti moterims, turinčioms ilgą juosmenį.

Maža krūtinė

Įvairių vizualiai padidinančių bei pakeliančių krūtinę maudymosi kostiumėlių modelių dėka jūs lengvai galite išspręsti šią problemą. Ieškokite tokių liemenukų, kurie yra pasiūti su papildomomis pagalvėlėmis bei vielutėmis.

Tačiau venkite tokių, kurių pagalvėlės yra išimamos, nes sušlapus visam kostiumėliui jos išlieka sausos ir neatrodo labai natūraliai. Spalvų blokavimo technika taip pat gali padėti, tačiau jums reikia vadovautis priešingu principu: šviesus liemenukas bei tamsios kelnaitės.

Platūs klubai

Jeigu norite užmaskuoti savo klubus, rinkitės tokį kostiumėlį, kuris dengia visą užpakaliuką. Tačiau tai nereiškia, kad turite rinktis tokį, kuris primena akvalangą. Iš tikrųjų viena iš didžiausių klaidų, kurią galite padaryti, tai išsirinkti tokį maudymosi kostiumėlį, kuris šonuose per daug uždengia jūsų kojas.

Jeigu maudymosi kostiumėlis ties šonais apačioje yra šiek tiek iškirptas, jis padeda jums vizualiai pailginti ir paliekninti kojas. O jeigu jūsų apatinė kūno dalis yra žymiai platesnė už viršutinę, verčiau pirkite atskirą maudymosi kostiumėlį, kad galėtumėte išsirinkti skirtingų dydžių liemenuką ir kelnaites. Tik įsitikinkite, kad renkatės proporcingai – aptempta viršutinė kūno dalis ir apsmukusios kelnaitės tikrai nesuteiks jums žavesio.

Atsikišęs pilvukas

Nesvarbu, kiek prakaito išliejote, tačiau jums niekaip nepavyksta suformuoti gražių pilvo raumenų.

Taigi, jeigu jums nepavyksta priversti pilvo dingti, paslėpkite jį po maudymosi kostiumėliu, kuris pasiūtos iš tampraus lykros audinio.

Geriausia rinktis tokį, kurio sudėtyje lykros yra nuo 10 iki 15 procentų.

Drapiruoti ar klostyti audiniai taip pat gali padaryti stebuklus.

Tokį pat efektą gali suteikti ir tekstūruoti audiniai. Tik venkite blizgesio – jis išdidina visą eilę mūsų trūkumų.

Berniukiška figūra

Moterims, turinčioms tokio tipo figūrą, būtina vengti tik kelių dalykų – maudymosi kostiumėlių, kurių kelnaitės yra šortų tipo. Jos gali sukurti vadinamą “dešrelės efektą” ir vizualiai sutrumpinti kojas.

Kiekviena mažiausia papildomų riebalų dalelė išlenda ten, kur baigiasi tokių kelnaičių linija. Tai atrodo tikrai prastai. Bikini kelnaitės su virvele yra puikus pasirinkimas lieknoms moterims, nes suteikia moteriškumo.

Ilgas arba trumpas juosmuo

Moterys, turinčios ilgą arba trumpą juosmenį, gali naudotis tuo pačiu sprendimu – tankini tipo maudymosi kostiumėliais. Tai tiesaus kirpimo palaidinės bei šortų tipo derinys.

Toks dviejų dalių rinkinys puikiai sutrumpins ilgą ir pailgins siaurą juosmenį, o norint tokį dėvėti, jums nereikalinga tobula manekenės figūra. Be to, kaip ir įprasti bikini, jų būna įvairiausių stilių, taigi galite rinktis ir tokį, kuris jus apnuogina, ir tokį, kuris paslepia dalį jūsų kūno.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją