3 kg geltonųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
2 kg pomidorų,
200 g cukraus,
200 ml augalinio aliejaus,
100 ml acto,
2 valg. šaukštų druskos.
Pomidorus saldžiąsias paprikas nuplaukite. Kiekvieną paprikos ankštį perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis. Pomidorus sumalkite mėsmale.
Susmulkintus pomidorus supilkite į puodą, sumaišykite su cukrumi, druska ir actu. Pastoviai maišydami, užvirinkite ir virkite tris minutes.
Suberkite paprikų juosteles, išmaišykite, leiskite užvirti ir virkite dvidešimt minučių ant silpnos ugnies. Pagamintą lečio iš karto išpilstykite į paruoštus stiklainius, uždenkite steriliais dangteliais ir sterilizuokite (0,5 l stiklainius – 30 min, 1 l talpos stiklainius – 1 valandą). Paskui hermetiškai uždarykite dangteliais ir sustatykite dugnu i virsu, kol atauš.
Skanaus!