Atsistatydinimo pareiškimą M.Strumskis ministrei įteikė per penktadienį įvykusį susitikimą su Finansų ministerijos vadovais, pranešė ministerija.

Pasak pranešimo, pasitraukti iš pareigų M.Strumskis nusprendė po ketvirtadienio pavakare ministerijoje įvykusio pokalbio, kurio metu jam buvo pareikšta priekaištų dėl nepakankamo VMI darbo rezultatyvumo bei neefektyvių šios institucijos veiklos administravimo metodų.

Trečiadienį VMI darbas buvo kritikuotas Vyriausybėje vykusiame pasitarime finansinių nusikaltimų prevencijos klausimais.

"Deja, nei Vyriausybės pasitarime, nei pokalbio ministerijoje metu neišgirdome radikaliai naujų idėjų ar pasiūlymų, kurie leistų tikėtis, kad artimiausiu metu inspekcijos darbas iš esmės pagerės, o darbo principai - pasikeis", - sakė D.Grybauskaitė.

Ji pripažino esanti nepatenkinta M.Strumskio administraciniais ir organizaciniais sugebėjimais, tačiau pabrėžė vertinanti jį kaip patyrusį specialistą. "Turėjome progų įsitikinti, kad šis žmogus yra savo srities profesionalas, todėl pasiūlėme jam kitas pareigas toje pačioje sistemoje", - sakė ministrė.

M.Strumskiui pasiūlyta tapti VMI viršininko pavaduotoju, kuruosiančiu kuriamą inspekcijos informacinę sistemą, jos suderinamumą su ES informaciniais tinklais bei integravimą į bendrą VMI ir muitinės informacinį tinklą.

M.Strumskis šį pasiūlymą priėmė ir naująsias pareigas pradės eiti nuo birželio 3 dienos.

Laikinai eiti VMI viršininko pareigas skiriamas VMI viršininko pavaduotojas Jurgis Gurauskas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją