Šiemet bus prekiaujama dviejų skonių - kriaušių ir obuolių sidru, kuris į Lietuvą vežamas iš "Saku" alaus daryklos Estijoje, pranešė "Švyturio-Utenos alaus" daryklos atstovė spaudai.

Pasak "Švyturio-Utenos alaus" rinkodaros departamento direktoriaus Mindaugo Šeštoko, Lietuvoje sidro rinka dar gana jauna ir nenusistovėjusi, todėl naujam jos dalyviui neturėtų būti sudėtinga užimti geras pozicijas.

"Mes ateiname į rinką su patraukliu aukštos kokybės produktu, kuris sėkmingai startavo Estijoje, todėl tikimės neblogų rezultatų", - sakė M.Šeštokas.

Iš natūralaus vaisių vyno tradiciniu būdu gaminamas sidras "Kiss" Estijos alaus darykloje buvo pradėtas gaminti praėjusių metų balandžio mėnesį. Estijoje šis sidras užima maždaug 20 proc. rinkos.

Šiuo metu didžiausią Lietuvos sidro rinkos dalį - apie 60 proc. - užima Kauno alaus darykla "Ragutis". Sidrą dar gamina bendrovės "Anykščių vynas" ir "Alita".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją