Stojamasis mokestis krovinio transporto įmonei, norinčia tapti "Linavos" kandidate, siekia 20 tūkst. litų, tuo tarpu tapti tikrąja nare - 15 tūkst. litų, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Keturių lapų TIR knygelė kandidatui kainuoja 198, nariui - 143 litus, o keturiolikos lapų knygelės - atitinkamai 272 ir 185 litus. Tokia tvarka galioja nepaisant to, kad ji prieštarauja asociacijos įstatymams.

Nesenai įsikūrusi Smulkiųjų ir vidutinių vežėjų asociacija ketina kreiptis į "Linavos" prezidiumą, kad būtų sulygintos kainos kandidatams ir nariams. Tačiau dauguma sutiktų mokėti didesnį nario mokestį, jei tik būtų sulygintos TIR knygelių kainos.

"Kandidatas - tai laikina sąvoka, jis nėra įrodęs savo patikimumo. Tuo tarpu TIR knygelės yra ne prekė, o garantija. Kandidatų pakankamai nepažįstame, todėl galima rizika įskaičiuota į kainą", - sakė "Linavos" prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

Pernai "Linava" išdavė apie 270 tūkst. TIR knygelių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją