Praėjusiais metais "Achema" pardavė produkcijos ir suteikė paslaugų už 554,217 mln. litų ir uždirbo 7,746 mln. litų audituoto grynojo pelno, nurodoma "Achemos" 2001 veiklos ataskaitoje.

2000 metais bendrovės apyvarta siekė 465,666 mln. litų, gauta 12,382 mln.litų grynojo pelno.

"Achemos" veiklos rezultatai labai priklauso nuo trąšų rinkos sezoniškumo ir kainų svyravimo. Įmonė gamina tris pagrindinius produktus: amonio salietrą, karbamidą, karbamido ir amonio salietros tirpalą.

Spaudos duomenimis, "Achema", siekdama išplėsti gamybą, per dvejus metus investicijoms į kalcio amonio salietros cechą, amoniako ir karbamido gamybos linijų modernizavimą numato skirti apie 330 mln. litų.

Bendrovės įstatinis kapitalas yra 252,716 mln. litų. Didžiausias "Achemos" akcininkas yra koncernas "Achemos grupė", kuriam priklauso 98,44 proc. akcijų.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio kontroliuojama "Achema" yra vienas didžiausių šalyje dujų vartotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją