Saudo Arabijos rinktinės sudėtyje yra ir mažiausias čempionato dalyvis - saugo Mohamedo al Šhubo ūgis tesiekia 1,63 metro. Tuo tarpu geriausiai aikštę apžvelgia kinų vartininkas Dzin Dziangas, kurio ūgis - 1,98 metro. Sunkiausias čempionato dalyvis yra 100 kilogramų sveriantis airis Nialas Kvinas, o vos 57 kilogramus sveriantis amerikietis Damarkus Byslis yra lengviausias.

Vyriausias tarp rekordinio 736 čempionato dalyvių skaičiaus yra danas Janas Heincė. XVII Pasaulio futbolo čempionato atidarymo dieną jam bus suėję lygiai 38 metai ir 287 dienos. Tiesa, jam dar gerokai trūksta iki Kamerūno puolėjo Rožė Milos "amžinojo rekordo" - 1994 metais JAV vykusį čempionatą jis pradėjo būdamas 42 metų ir 39 dienų amžiaus.

Nigeriečiui Femiui Opabunmiui tetrūksta 48 dienų iki šiaurės airio Normano Vaitsaido taip pat visų laikų rekordo - šis 1982 metais pasaulio čempionatą pradėjo būdamas 17 metų ir 42 dienų ir yra jauniausias visų laikų Pasaulio čempionatų dalyvis. Be to, Nigerijos rinktinė, kurios amžiaus vidurkis - 23,4 metų, šįkart yra jauniausia tarp 32 komandų. Tuo tarpu "pensininkų" rinktinę į Japoniją ir Pietų Korėją atsiuntė Belgija - jos amžiaus vidurkis yra 28,9 metų.

Daugiausiai tarp čempionato dalyvių yra Anglijos klubų atstovų - net 101. Po to eina Italijos klubai su 76 žaidėjais, Vokietijos bundeslygai atstovauja 59 futbolininkai, Ispanijos klubuose žaidžia 58 čempionato dalyviai ir 56 - Prancūzijos klubuose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją