Šiame Didžiosios Britanijos valdžios institucijų sudarytame sąraše yra apie 200 asmenų, anksčiau dėl chuliganizmo patekusių į policijos akiratį.

Abu 34 metų britai į Japoniją atskrido Turkijos aviakompanijos lėktuvu iš Stambulo. Jie pirmadienį oro uosto komplekse buvo uždaryti atskiroje patalpoje ir kuo greičiau bus išsiųsti atgal į savo tėvynę. Tai yra pirmas kartas, kai Japonijos pareigūnai sulaikė įtariamus futbolo chuliganus.

Praėjusią savaitę Pietų Korėjos sostinėje Seule buvo sulaikytas ir atgal į tėvynę išsiųstas vienas įtariamas agresyvusis futbolo aistruolis anglas.

Japonijos organizacinis komitetas (JAWOC) prognozuoja, kad stebėti Anglijos rinktinės grupių susitikimų su Švedija, Argentina ir Nigerija atvyks 6-8 tūkst. sirgalių anglų. Per visus tris susitikimus sekmadienį Saitamoje, birželio 7 dieną Sapore ir birželio 12 dieną Osakoje bus imtasi didžiausių įmanomų saugumo priemonių. Tvarka stadionuose ir prie jų rūpinsis 7 tūkst. policininkų.

Ligi šiol su futbolo chuliganais nesusidūrusias Japonijos valdžios institucijas konsultuoja užsienio ekspertai. Pirmadienį į Tekančios saulės šalį atvyko pirmieji 30 iš šimto saugumo ekspertų. Jie padės reikiamai pasiruošti tvarkai per Pasaulio futbolo čempionatą palaikyti.

Be to, policijos pareigūnai lydės naktinius traukinius, kuriais keliaus anglų aistruoliai. Pareigūnai turės apginti keleivius nuo chuliganų. Geležinkelio bendrovės "JR East" ir "JR Tokai" paskelbė, kad jų naktiniuose traukiniuose nebus prekiaujama alkoholiu. Laikinai "sausasis įstatymas" įvestas ir Jokohamos, Šidzuokos ir Niigatos geležinkelio stotyse.

Didžiosios Britanijos policijos duomenimis, nepaisant griežtos asmens duomenų kontrolės, anglų chuliganai yra legaliai įsigiję nemažai bilietų iš Pasaulio futbolo federacijos FIFA.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją