Kadangi pasikeičia galios balansas, moterys nebenori prisiimti visų namų ruošos darbų, dėl to didėja konfliktų galimybė. Be to, augant pajamoms moterys pradeda suvokti, kad gali palikti netikusį vyrą ir susimokėti geram skyrybų advokatui.

„Didesnė finansinė nepriklausomybė akivaizdžiai palengvina apsisprendimą skirtis, – sako tyrimo vadovas ekonomikos profesorius Randallis Kesselringas. – Tad moters ekonominė sėkmė gali iš tiesų sukelti trintį šeimoje“. Profesorius kaip papildomą įtampos šaltinį nurodo „silpną vyrų ego“, verčiantį neigiamai reaguoti į kylantį moters statusą.

Profesorius R.Kesselringas iš Arkanzaso valstybinio universiteto tokias išvadas padarė išnagrinėjęs 112740 moterų finansinę situaciją. 16 760 respondenčių buvo išsiskyrusios, o 95 980 gyveno santuokoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją