Požiūris į pinigus

Žmonių požiūris į pinigus skiriasi ir daugiausia priklauso nuo jų vertybių, nuo to, kiek pinigų jie turi dabar.

Jei darome prielaidą, kad pinigų jums pakanka stogui virš galvos, maistui ir dar kažkiek lieka, tai, ką su tuo likučiu darote, ir priklauso nuo jūsų požiūrio. Štai labiausiai paplitę šiuolaikinėje kultūroje požiūriai.

Pinigai skirti mėgavimuisi – pinigus leidžiame daiktams, kurie mums suteikia laimės. Niekas nežino, kas mūsų laukia ateityje, taigi mėgaujamės šia diena, nes po mirties pinigų tikrai neprireiks.

Pinigai skirti saugumui – pinigus reikia leisti patogiam gyvenimui. Svarbu atsidėti kažkokią sumą juodai dienai, nes nežinia, kas laukia ateityje.

Pinigai skirti dalintis – su tais, kuriuos mylime, tais, kurie turi mažiau. Dovanoti jiems dovanas, lepinti, skirti pinigus labdarai – tai suteikia pilnatvės jausmą, kuris yra neįkainojamas. Nežinia, gal kažkada mums patiems reikės pagalbos.

Jei jūsų su partneriu požiūris į pinigus sutampa, jums tereikia sutarti, kas valdys pajamas ir išlaidas. Jei požiūris skiriasi, jums reikia sutarti dėl bendro biudžeto – kaip leisite pinigus namų ūkiui, sąskaitoms apmokėti, kiek skirsite laisvalaikiui, kiek sutaupysite.

Vis dėlto jei neišeina susitarti dėl šių dalykų, pagalvokite – gal čia šuo pakastas?

Pinigai ir vertybės

Ginčai dėl pinigų dažnai slepia gilesnes problemas – vertės jausmą, galios demonstravimą santykiuose. Mums visiems reikia būti pripažintiems ir įvertintiems, tačiau kartais tai, kaip partneris leidžia pinigus, priverčia mus jaustis beverčiais. Problemų kyla, kai partneris daugiau pinigų leidžia sau ir savo draugams, nei jums, jei jis nuolat skundžiasi, kaip jūs panaudojate pinigus.

Pinigai ir įtaka

Sėkmingiausi santykiai – tie, kuriuose kiekvienas iš partnerių turi vienodą įtaką. Jei ginčijatės dėl pinigų, tikriausiai vienas jūsų taip nesijaučia; pavyzdžiui, jei partneris reikalauja iš jūsų ataskaitos, tačiau pats nesako, kaip išleido pinigus; arba jis daugiau nei jūs prisideda prie namų ūkio, jei jis jums perka dovanas, dėl kurių jaučiatės skolingi.

Pinigais meilės nenupirksi

Jei jaučiate nerimą dėl pinigų, išbandykite šiuos patarimus: nupirkite pigių vonios putų ir tiesiog drauge pasiturkškite vonioje; praleiskite vakarą šokdami pagal mėgstamą muziką; išsitieskite ant sofos ir žiūrėkite mėgstamą filmą prie romantiškos žvakių šviesos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją