Didžiųjų „Sodros“ teritorinių skyrių duomenimis, šią savaitę jau paskirta virš 60 tėvystės pašalpų vyrams, kuriems pasibaigė tėvystės atostogos.

Pašalpa už tėvystės atostogų laikotarpį iki vaikui sukaks vienas mėnuo skiriama per 10 darbo dienų nuo prašymo su visais reikiamais dokumentais gavimo „Sodros“ teritoriniame skyriuje dienos ir, pasibaigus tėvystės atostogoms, ne vėliau kaip per 5 dienas pašalpos suma pervedama gavėjui.

Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatos, įteisinusios tėvystės atostogas, įsigaliojo liepos 1 d. Pagal jas, tėvystės pašalpos skiriamos apdraustiesiems ligos ir motinystės socialiniu draudimu tėvams, kurie per paskutinius 2 metus iki pirmosios tėvystės atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 7 mėnesių ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, yra susituokę su vaiko motina ir naudojasi tėvystės atostogomis iki vaikui sukaks vienas mėnuo.

Tėvystės pašalpos dydis priklauso nuo apdraustojo asmens atlyginimo, ji mokama 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.

Šiuo metu minimali priskaičiuotos tėvystės pašalpos suma yra 404 Lt, maksimali – 6060 Lt. Kompensuojamasis uždarbis apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas užpraeitą kalendorinį ketvirtį, buvusį prieš tėvystės atostogų pradžią. Kai apdraustasis dirba ne vienoje darbovietėje, tėvystės pašalpa jam apskaičiuojama pagal gautą kompensuojamąjį uždarbį tik tose darbovietėse, kuriose jis yra išleistas tėvystės atostogų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją