Pageidavimą startuoti jau pareiškė daugiau nei 20 sportininkų iš Latvijos, Estijos ir Baltarusijos, taip pat ir visi stipriausi Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato dalyviai, pranešė lenktynių organizatoriai.

Kaip ir praėjusiais metais matysime Lietuvos čempionato “Formulės Baltic”, “Super 1” bei “Super 2” klasių automobilių kovas, tačiau taip pat matysime ir tarptautinių klasių “B2000”, “Super 1600” lenktynes.

Siauroje ir pavojingoje Vilniaus trasoje pirmą kartą lenktyniaus VW Golf 1600 automobiliai iš Estijos bei Latvijos, o taip pat pirmą kartą Lietuvoje startuos naujausios lenktynių serijos “Esso Toyota Yaris” taurės dalyviai, kurių tarpe yra ir Lietuvos atstovai Alfredas Kudla ir Valdas Jonušis.

Žiūrovai išvys ne tik naujus automobilius, bet ir savo pamėgtus lenktynininkus. Vilniuje startuos praėjusių metų Lietuvos čempionai Egidijus Dapšas bei Ramūnas Čapkauskas, viena stipriausių Lietuvoje “Toveros sporto – Nicorette” komanda su F3 ir „Honda Integra“.

Matysime Pilaitės trasoje daug žiūrovų simpatijų pelniusį estą Steną Pentusą, turtingiausias Estijos bei Latvijos komandas su naujausiais “Honda Civic” bei “Opel Astra” automobiliai, visiškai atitinkančiais Europos čempionatų standartus.

Lietuvos čempionate taip pat susirungs dar nematyti automobiliai: Darius Vasiliauskas startuoja naujai įsigytu “Alfa Romeo 156”, o Šarūnas Vaškelis “VW Polo”, pernai priklausiusi Stenui Pentus. Visiškai atnaujintos ir Egidijaus Dapšo bei Sauliaus Beržio “Integros”, neatpažįstamai pasikeitė ir Andriaus Firanto “Honda Civic”. Kiti čempionato dalyviai taip pat nesėdėjo rankas sudėję ir ruošiasi sudaryti nemažą konkurenciją pripažintiems lyderiams.

Intrigą padididinti turėtų ir Lietuvos čempionato taisyklės, kurios numato, kad kiekviename etape lenktynininkai turės startuoti du kartus – kiekvienoje klasėje vyks po du važiavimus. Kaip įprasta, į pirmoji startą sportinininkai stos pagal kvalifikacinių važiavimų rezultatus. Tačiau antrasis važiavimas bus tikrai neįprastas svečiams iš Estijos bei Latvijos.

Starto vietos lenktynininkams bus paskirstytos pagal pirmojo važiavimo finišo rezultatus, bet atvirkštine tvarka. T.y., pirmąją vietą pirmąjame važiavime užėmęs lenktynininkas startuos iš paskutiniosios starto vietos, antrąją vietą važiavime užėmęs – iš priešpaskutinės ir t.t. Taigi, galima tikėtis nemažai siurprizų, įspūdingų lenkimų ir gražios sportinės kovos. Beje, tokia lenktynių sistema jau pernai naudota Lietuvos čempionate ir mūsų lenktynininkai prie jos pripratę, tad turės pranašumą prieš svečius.

Čempionato tvarkaraštis

Šeštadienis (Gegužės 18d.)

11.00 – 14.20 visų automobilių klasių treniruotės
15.00 – 18.00 visų automobilių klasių kvalifikaciniai važiavimai

Sekmadienis (Gegužės 19 d.)

10.40 Lenktynių atidarymas
11.00 – 18.00 Lenktynių važiavimai

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją