Prieš savaitę Italijoje "Žalgiris" po atkaklios kovos 85:91 pralaimėjo šios šalies čempionui Bolonijos "Paf". Savo aikštėje žaidusi "Estudiantes" panašiu rezultatu (86:91) nusileido Graikijos "Peristeri" krepšininkams.

Būtent šių rungtynių vaizdo įrašą vakar po rytinės treniruotės atidžiai nagrinėjo žalgiriečiai. "Estudiantes" gretose tada išsiskyrė 1997 m. Ispanijos pilietybę gavęs bosnis N.Markovičius (21 tšk.).

"Nors "Žalgirio" klube pasikeitė daug žaidėjų ir jis gal nėra toks stiprus kaip anksčiau, bet išlieka labai pavojingas varžovas. Neabejoju, kad mūsų Kaune laukia tikrai sunki kova", - vakar pavakare komandai atskridus į Vilnių kalbėjo N.Markovičius.

Žaidėjui pritarė ir "Estudiantes" treneris Jose Vicente Hernandezas, kuriam didelį įspūdį paliko kūrybiškas bei rezultatyvus "Žalgirio" žaidimas su "Paf" - "visi gali pataikyti iš įvairių nuotolių". Bet, anot madridiečio, jo ekipa iš visų jėgų kovos dėl pergalės, nes po nesėkmės savo aikštėje reikia taisyti turnyro padėtį, trauktis nėra kur.

"Lietuvos ryto" paklaustas, kas Eurolygos A grupėje gali pretenduoti į ketvertuką, J.V.Hernandezas pirmąją vietą iš karto skyrė "Paf", o dėl kitų trijų kandidatų susimąstė: "Peristeri" atrodo galingai. Galbūt ten pavyks atsidurti ir mums, ir "Žalgiriui".

"Ispanijos komanda tikrai stipri, jau kelerius metus ji žaidžia beveik nepakitusios sudėties. Be to, šiemet klubą sustiprino N.Markovičius, kurį mes neblogai pažįstame", - dalijosi mintimis kauniečių treneris Algirdas Brazys.