“Manau, kad sutartis bus pratęsta. Bendradarbiavimui su “Žalgiriu” pritaria visų frakcijų atstovai. Kol kas negalėčiau tiksliai pasakyti, kada naujoji sutartis bus pasirašyta, gal dabar, o gal rudenį”, - teigė Kauno meras Arvydas Garbaravičius.

Didina biudžetą

Viešosios įstaigos “Krepšinio perspektyvos” direktorius Vytautas Mikėnas patvirtino, kad, ketvirtadienį miesto Tarybai pritarus, 2006-2007-ųjų metų sezonui skirti 3 milijonai litų “Žalgiriui” turėtų būti pervesti rudenį. “Kol kas miesto Tarybos komitetai tam neprieštaravo”, - sakė jis.

V.Mikėnas užsiminė, kad šiemet “Žalgiris” planuoja surinkti apie 15 milijonų litų biudžetą. Ankstesniais sezonais jis būdavo apie 10 milijonų litų.

“Krepšinio klubas iki šiol vykdė savo įsipareigojimus ir laiku pateikdavo ataskaitas. Buvo planų, kad nauja sutartis dėl paramos “Žalgiriui” bus pasirašyta šiek tiek anksčiau. Dabar jau kalbama, kad tai galėtų įvykti rudenį. Teko kalbėtis su frakcijų vadovais. Jie nusiteikę geranoriškai. Neoficialiuose pokalbiuose buvo užsiminta, kad parama gali padidėti”, - teigė V.Mikėnas.

Neoficialiais duomenimis, kai kurie politikai “Žalgiriui” kasmet siūlo skirti 4-5 milijonus litų. “Tokios kalbos vyksta”, - sakė Kauno meras A.Garbaravičius.

Stebi pasirengimą naujam sezonui

Liberalcentristų frakcijos seniūnas, bendrovės “A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras” valdybos narys Gediminas Budnikas tvirtino, kad jau kalbama apie naująją paramos sutartį, kurią pasirašyti tikimasi dar rudenį. “Ši komanda yra tarsi miesto vėliava, todėl dauguma Kauno politikų linkę pritarti sutarčiai. Taip pat svarstoma galimybė paramą padidinti”, - sakė jis.

Politikas taip pat atkreipė dėmesį, kad prieš artėjantį sezoną “Žalgiris” įsigijo tikrai pajėgius legionierius. “Tai nuteikia optimistiškai. Be to, legionieriai iš anksto pradės rengtis sezonui, todėl iš komandos galime tikėtis gerų rezultatų”, - teigė Liberalcentristų frakcijos seniūnas.

Klubo valdyboje Savivaldybei atstovauja ir opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Rimantas Mikaitis. “Galima tik pasidžiaugti, kad jau dabar turime komandos branduolį. Anksčiau to nebūdavo. Manau, kad sutartis su “Žalgiriu” turėtų būti pratęsta arba pasirašyta nauja. Ši komanda svarbi įvairių kartų fanams. Be to, “Žalgiris” dar trejus metus tikrai žais Eurolygoje”, - tvirtino R.Mikaitis.

Savivaldybės viešoji įstaiga “Krepšinio perspektyvos” valdo 35 procentus bendrovės “A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras” akcijų, kurios įsigytos už simbolinį vieną litą.

Dėl “Atleto” kilo diskusijų

Pagal šių metų sąmatą, “Krepšinio perspektyvos” yra numačiusios 100 tūkstančių litų skirti kitai Kauno komandai “Atletas”. Taip pat vyksta diskusijos, ar miesto Taryba toliau rems šį klubą.

“Dėl “Atleto” yra daug neaiškumų. Iš inercijos jiems kasmet skiriama 100 tūkstančių litų, tačiau manau, kad reikėtų padiskutuoti dėl klubo statuso ir kitų dalykų. Tik tada galėtume kalbėti apie tolimesnę paramą”, - teigė miesto Tarybos narys R.Mikaitis.

“Atleto” klubo valdybos narys yra Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas. “Jeigu norime, kad Kaunas turėtų perspektyvią ir pajėgią antrąją komandą, reikia padidinti finansavimą. Kalbamės dėl 10 procentų “Krepšinio perspektyvoms” skiriamų lėšų. Tuomet būtų galima “Atletui” kelti tikslą - po 2-3 metų LKL kovoti dėl trečiosios vietos”, - sakė A.Kupčinskas.

Jis patvirtino, kad preliminariai sutarta, kad Savivaldybė ir LKKA įsteigtų naująją viešąją įstaigą. “Apie tai kalbėta su senaisiais klubo dalininkais. Gautas žodinis pritarimas, o dabar jau pradėti tvarkyti dokumentai”, - tikino politikas.

“Parama “Atletui” - tai diskutuotinas klausimas. Esu samdomas darbuotojas, todėl nenorėčiau komentuoti. Galiu pasakyti tik tiek, kad šiam klubui reikia didžiulių permainų”, - teigė “Krepšinio perspektyvų” vadovas V.Mikėnas.