Antrus metus iš eilės vykstanti ekstremalaus sporto šventė šiemet sutraukė būrius jaunų žiūrovų. Nuo 9 valandos ryto Katedros aikštėje prasidėjusi sporto šventė baigėsi tik vakare.

Aikštėje startavo per tūkstantį dviračių lenktynių dalyvių. Kalnų parke žiūrovai galėjo grožėtis jaunų ekstremalaus sporto mėgėjų pasirodymais. Vieni tiesiog važinėjosi riedučiais, kiti susirinkusiesiems demonstravo įvairius triukus.

Lenktynės

Dviratininkai, atsižvelgiant į amžių, buvo suskirstyti į grupes, jie važiavo apie 40 minučių. Trečią kartą vykstančias dviračių lenktynes organizuoja garsus dviratininkas Gintautas Umaras. 24 kilometrų distanciją įveikę dviratininkai Kalnų parke, kuriame buvo įrengta finišo linija, pasirodė gana pavargę.

Kai kurie dalyviai finišo linijos taip ir nekirto, mat ją pasiekė tik po valandos, tad atvažiavę į Kalnų parką tiesiog krito ilsėtis. Pirmasis į gana statų Kalnų parko kalną užvažiavo trisdešimtmetis Artūras Trumpauskas.

Ekstremalios užduotys

Po dviračių lenktynių pilnas Kalnų parkas žmonių galėjo stebėti ekstremalaus sporto profesionalų ir mėgėjų iš Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Švedijos pasirodymus. Su specialiai tokiems pasirodymams parengtais riedučiais, dviračiais, riedlentėmis įvairius numerius rodę sportininkai žiūrovų buvo sutikti šiltai.

"Galime prisipažinti, kad rizikuojame ir gyvybe", - LŽ sakė ekstremalistai. Greitosios pagalbos šeštadienį neprireikė, tačiau lengvai susižeidusių buvo, jiems padėjo organizatoriai. Nuo specialių konstrukcijų ant kitame stadiono gale esančių turėklų sportininkai užšokdavo nepriekaištingai.

Žiūrovus dalyvių energija sužavėjo. Labiausiai reginiu susidomėjo 20-30 metų vyriškiai, jie drauges ar žmonas tikino, jog vienas ar kitas šuolis yra neįkandamas net geriausiems sportininkams, bet tuojau pat nuomonę pakeisdavo.

Ant specialiai įrengtų metalinių konstrukcijų ekstremalių situacijų mėgėjai varžėsi dėl geriausiojo titulo. Organizatorių sumanytas itin sudėtingas ir pavojingas užduotis ekstremalistai įveikdavo be jokio vargo. "Manau, kad ir Lietuva turi sportininkų, kurie gali varžytis su stipriausiais šios srities meistrais iš užsienio", - LŽ sakė vienas renginio organizatorių Mantas Paulauskas.