Juk ne visada oda skaisti bei pailsėjusi, o po ranka – visos kosmetikos priemonės, padedančios užmaskuoti trūkumus ir pabrėžti privalumus. Štai 10 patarimų, padėsiančių visada atrodyti gražiai.

1. Gražios ir išraiškingos akys

Pirmasis patarimas – apie akių makiažą. Jeigu po ranka neturite blakstienas storinančio ir ilginančio tušo, galite pasinaudoti paprasčiausia biria pudra. Ant papudruotų blakstienų užtepus tušą, jos atrodys ilgesnės, storesnės ir puresnės.

Jeigu norite, kad žvilgsnis būtų išraiškingas ir spindėtų, vidiniame akies kampe viršutinį ir apatinį voką (tarsi rašytumėte raidę „V“) patepkite baltais perlamutriniais šešėliais. Kitas būdas suteikti akims spindesio – vidiniame kamputyje pieštuku nupieškite mažulytį raudoną taškiuką.

2. Prieš vakarinį susitikimą

Prieš vakaro susitikimą norėdama greitai pakoreguoti makiažą, pasinaudokite vandeniu suvilgyta paprasta popierine servetėle. Nušluostykite ja veidą ne tik sudrėkindama odą, bet ir nuvalydama per dieną susikaupusį dulkių sluoksnį.

Po to odą šiek tiek papudruokite, tik venkite tai daryti keliais sluoksniais – veidas taps panašus į kaukę.

Nepatartina dieną kelis kartus dažyti blakstienas – vakare tušas ims byrėti, o tai grožio nesuteikia.

3. Lūpdažis ir blizgesys

Dieną dalykiškos moters makiažas turi būti energingas. Tokį efektą padės pasiekti lūpų dažai. Biure patartina lūpas dažytis matiniais ryškių spalvų dažais. Jie ne tik papildys dalykinį įvaizdį, bet ir suteiks jam moteriškumo.

Vakare pakaks ant dieninio lūpų dažo užtepti blizgėsio ir formalaus įvaizdžio neliks nė pėdsakų.

4. Netradiciška, bet veikia

Kad makiažas ilgai atrodytų taip, lyg ką tik atliktas, nenaudokite makiažo pagrindo – toninę pudrą tepkite tiesiai ant švarios odos. Paskui dėkite birią pudrą ir skaistalus.

Jeigu dieną reikia makiažą atnaujinti, paimkite kelis kubelius ledo ir energingais mostais pamasažuokite jais visą veidą. Nebijokite sugadinti makiažo – ledukus galima naudoti tik tol, kol jie pradeda tirpti, paskui reikia imti naujus.

5. Vietoj brangių kremų

Pavargusią suvytusią odą reikia atgaivinti prieš darant makiažą. Išspauskite citrinos sulčių ir sumaišykite su vandeniu taip, kad sulčių būtų šiek tiek mažiau nei vandens. Efektas bus ne prastesnis nei pasinaudojus brangiai kainuojančiomis žinomų gamintojų kosmetikos priemonėmis.

6. Kosmetika – išdavikė

Dažnai moterims bėdų pridaro nekokybiška kosmetika, kuri, ypač karštomis dienomis, po kiek laiko pradeda „plaukti“. Todėl geriau naudoti brangesnę, bet kokybišką dekoratyvinę kosmetiką, kurioje yra vaško ar silikono. Tokios priemonės neišduos nei dieną darbe, nei siautulingame vakarėlyje.

7. Ilgiau išliekantys lūpų dažai

Kelios paprastos gudrybės padės ilgiau išlaikyti tvarkingą makiažą.

Kontūrinį akių pieštuką naudokite tik po to, kai ant vokų užtepsite toninį kremą ir birią pudrą. Pieštuku nubrėžtą liniją geriausia būtų dar kartą papudruoti ir ant jos užtepti tokios pat spalvos vokų šešėlius.

Lūpas taip pat reikėtų padengti plonu toninio kremo ar pudros sluoksniu, kontūrus apibrėžti pieštuku ir tik po to teptuku tepti lūpų dažą. Jeigu norite, kad lūpų dažai išliktų kuo ilgiau, suvilgykite jas šlapia popierine servetėle ir visą procedūrą pakartokite dar kartą.

8. Toninio kremo tepimo subtilybės

Labai svarbu nepamiršti paprastų seniai žinomų tiesų: plonu toninio kremo sluoksniu padenkite visą veidą, taip pat ir akių vokus, apatinę žandikaulio ir viršutinę kaklo dalį. Veido pakraščiuose neturi matytis toninio kremo likučių – juos reikia atidžiai išskirstyti.

Jeigu po ranka neturite maskuojamojo pieštuko, kuris padeda užtušuoti pajuodusius paakius, tai padaryti galite tuo pačiu toniniu kremu, kurį patamsėjusiose vietose reikia tepti teptuku, o po to švelniai paskirstyti pirštų galiukais iš apačios į viršų.

Toninį kremą lengviau tepti ir pritaikyti prie odos spalvos, jei jį 3:2 dalimis sumaišysite su bet kokiu drėkinamuoju veido kremu.

9. Skaistalai

Tepdama skaistalus nepamirškite pirma teptuku kepštelėti ant rankos – taip nubyrės per didelis skaistalų kiekis ir ant skruostų neliks dėmių.

Šviesiais dramblio kaulo spalvos akių šešėliais ties nosies viduriu nutepkite plonytę juostelę. Jeigu norite, kad nosis atrodytų trumpesnė, linija turi baigtis maždaug centimetras nuo galiuko. Atrodysite dar gaiviau, jei nosies šnerves, smakrą ir ausų galiukus vos vos paliesite skaistalais.

10. Svarbiausia tiesa

Niekada nė akimirkai nesuabejokite, kad atrodote nuostabiai, kitaip jūsų neišgelbės nė brangiausia kosmetika ar visų pasaulio visažistų patarimai.