Kaip ir kada vaikams mokyklose pradėti kalbėti intymiomis temomis, ką reikia pasakyti ir kaip, V. Markevičienė papasakojo interviu Delfi Šeimai.

– Kaip apskritai vertinate šiandieninę Lietuvos situaciją – ar tai, kad šitiek daug aršiai diskutuojama dėl Gyvenimo įgūdžių programos, o štai per visą šalį nuvilnijus žiniai, kad pastojo 11 m. mergaitė, neparodo, kad metas kažko imtis, nes padėtis, švelniai tariant, nėra gera? Kokius akcentus čia norėtumėte išskirti?

– Nemanau, kad Gyvenimo įgūdžių programa bus panacėja ir išgelbės mūsų vaikus nuo narkotikų, veipų, ankstyvo lytinio kontakto ir nepageidaujamo nėštumo. Didžiausią įtaką vaikų ugdymui visgi turi tėvai, tik po to – mokykla ir draugai. O pamokos, kurios vyks kartą per savaitę ar kartą per dvi savaites, tikrai neišugdys savimi pasitikinčių, sąmoningų jaunuolių. Norint kažką išugdyti, tai turi būti daroma kasdien ir nuolat. Žinoma, tėvai nežino tiek, kiek specialistai, tad tėvai gali diegti tik vertybes, bet nesuteikti tiek žinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)