Įdomu tai, kad mūsų šalyje galiojanti praktika nėra įprasta pasaulyje – Vakarų šalyse vaikai į lopšelius priimami jau nuo pusės metų. Kol vieni specialistai kalba apie tai, kad vaikui iki dvejų metų svarbiausias tik vienas žmogus – mama, kiti akcentuoja ankstyvojo ugdymo svarbą.

Su tuo sutinka ir pirmąjį kūdikiams skirtą lopšelių-darželių tinklą „Abadelė“ įkūrusi ugdymo ekspertė ir 4 vaikų mama Ieva Jagminienė. Anot jos, galimybė palikti darželio priežiūrai dar visai mažus kūdikius yra svarbi pagalba ne tik tėvams, norintiems grįžti į darbą ir ieškantiems prieinamo sprendimo, kas galėtų rūpintis vaiku, bet ir patiems vaikams, mat tyrimais daug kartų įrodyta, kad galimybė leisti laiką tarp bendraamžių yra labai svarbi kūdikio raidai.

I. Jagminienė pasakoja, kad jos darželiai yra sulaukę ir 6 mėn., ir netgi 4 mėn. kūdikių, o lietuvių, pasiryžtančių darželio priežiūrai palikti dar nevaikštančius kūdikius, kasmet vis daugėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)