Deniui šie metai ypatingi, nes jis pradėjo lankyti pirmą klasę. Taigi nauja pradžia, naujas startas, nauji draugai ir naujos patirtys. Kaip jam seksis mokykloje, labiausiai bijojo mama Valerija, mat, kaip pati meiliai nupasakoja, Denis yra labai ramus, geras ir jautrus vaikas.

Didžiausia jo aistra – ką nors konstruoti, remontuoti, taisyti, taigi daug laiko praleidžia namuose bandydamas kažką pataisyti, turi net tikrų įrankių komplektą. Berniukas dažnai vyksta su mama į sodybą pas senelį, kurioje taip pat užsiima meistryste. Denis konstruoja paukščiukams inkilėlius, ežiukams – namelius.

Po pamokų Denis skuba į dienos centrą, kuriame yra baseinas ir užsiėmimai, susiję su medžio meistryste. Valerija labai džiaugiasi matydama savo sūnų tokį laimingą.

Atrodytų – smagi vaikystė, ko daugiau reikia? Tačiau dabar Deniui labai reikia pagalbos.

Prieš metus dėl sunkios finansinės šeimos padėties Denio mamai teko ieškoti pagalbos iš šalies. Kai berniukas buvo vos septynių mėnesių, jam buvo diagnozuotas imunodeficitas, daryta kaulų čiulpų transplantacija, vėliau galvoje rastas nepiktybinis auglys.

Denisas

Denisas turi sunkią neįgalumo formą, nekalba, nevaikšto. Tam, kad pradėtų mokytis vaikščioti, jam reikėjo specialių metalinių kojų įtvarų. Valstybė galėjo pasiūlyti tik plastikinius, tačiau Deniso atveju jie buvo netinkami, nekokybiški, jose berniuko kojytės neužsifiksavo. Be įtvarų berniukas negalėjo mokytis vaikščioti ir stiprėti. Tuomet dienas jis leisdavo neįgaliojo vežimėlyje, ir dėl per mažo aktyvumo bei endokrinologinių sutrikimų augo svoris, kuris dar labiau apsunkino judėjimo galimybę.

Naujųjų įtvarų kaina siekė apie 4 tūkst. eurų ir tokia suma šeimai tuo metu buvo neįkandama, nes dar reikėjo papildomų lėšų reabilitacijai. Ieškodama pagalbos Denio mama kreipėsi į daugelį fondų, bet visų jų atsakymas buvo neigiamas. Galiausiai ji sužinojo apie fondą „Rūpestinga širdelė“, ir šiam atsiliepusį pagalbos prašymą, geri žmonės padėjo įsigyti kojų įtvarus.

Denisas

O dabar atsinaujino kita berniuko sveikatos bėda – reikia pašalinti jo galvoje esantį auglį. Kartą Deniui jau buvo pašalintas galvos auglys, operacija buvo sėkminga, reikėdavo tik kartą per metus atlikti kontrolinį patikrinimą magnetiniu rezonansu. Deja, pastarasis patikrinimas atnešė liūdnų žinių – auglys galvoje atsinaujino, tad skubiai reikalinga operacija. Po operacijos lauks ilga ir sudėtinga reabilitacija.

Kokios tolimesnės prognozės, vertinti sunku, tačiau artimieji tikisi pačių geriausių rezultatų.

Dėl auglio teko sustabdyti Denio reabilitaciją, susijusią su judėjimo galimybėmis, taip pat kol kas jis nelanko logopedų užsiėmimų, kurie jam labai reikalingi dėl kalbos sutrikimo. Dėl vartojamų hormoninių vaistų labai greitai auga berniuko svoris, Denis nejuda, nuolat pavargsta. Todėl visi, kas myli Denį, labai tikisi, kad jis po operacijos greitai sustiprės ir pradės lankyti kineziterapijos, ergo terapijos ir logopedo užsiėmimus.

Denisas

Šie metai ypatingi ne tik Deniui, kuris išėjo į pirmą klasę, bet ir jo mamai – ji tapo studente, įstojo mokytis į Bendros praktikos slaugos kursus. Ši studijų kryptis moteriai labai artima ir gerai pažįstama, nes ji visą laiką slaugo Denisą, o nuo šiol galės padėti ir kitiems žmonėms.

Valerija augina berniuką viena, todėl ir taip dažnai susiduria su finansiniais sunkumais. O dabar iškilo dar vienas didžiulis finansinis iššūkis. Deja, valstybės finansinės paramos neužtenka, kompensuojama tik maža dalis užsiėmimų, už likusius teks sumokėti patiems, – tai didžiulis iššūkis mamai, kuri sūnų augina viena.

Todėl kartu su paramos ir labdaros fondu „Rūpestinga širdelė“ ji prašo visų gerų žmonių pagalbos. Kartą Deniui pagalbos ranką jau ištiesėme – ištieskime ją darkart.

Denisas

Paramą galite suteikti:

A/S LT80 7300 0101 44236452

Gavėjas – Labdaros ir paramos fondas „Rūpestinga širdelė“

„Swedbank“ AB, Banko kodas – 73000

Paskirtis – PARAMA DENISUI

Siųsdami SMS numeriu 1670 su žodžiu AUKA (SMS kaina 5 EUR)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją