Efektyviausias būdas yra naudoti šiltą, bet ne karštą, vandenį, tinka ir šaltas. Galima naudoti pravėsusią kavą, kakavą ar arbatą. Pilant vandenį ar gėrimą atitirpinti liežuvį ir po truputį atitraukti liežuvį nuo metalo.

Jeigu taip nutiko, o šalia vandens neturite, galima bandyti apglėbti veidą rankomis ar šaliku ir burna pūsti šiltą orą stengiantis atitirpinti prišalusį liežuvį. Jei nepavyksta, tuomet šauktis aplinkinių pagalbos arba skambinti 112.

Didžiausia klaida – bandyti liežuvį atplėšti jėga. Tai darant galima rimtai susižaloti, o žaizda liežuvyje gis ilgai ir skausmingai.

Nerekomenduojama naudoti ugnies kaitinant metalą bei karštų gėrimų ar vandens, nes tuomet didelė liežuvio ir veido nudegimų rizika.

Aišku, geriausia, kad taip išvis nenutiktų. O dažniausiai tai nutinka smalsiems vaikams, todėl visi vaikai turi žinoti, kad jeigu yra šalta, tai negalima liesti metalinių daiktų su drėgnomis rankomis ar bandyti palaižyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)