Vaikų ligų gydytoja Sigita Burokienė įspėja, kad tarp tėvų išpopuliarėję eteriniai aliejai nėra toks nekaltas dalykas, kaip atrodo. Neatsargiai juos naudodami galite kaip tik pakenkti vaiko sveikatai. „Ilgalaikio eterinių aliejų naudojimo poveikis gali atsiliepti tolimesniam vaiko vystymuisi ir sveikatai. Tai – kaip antibiotikų vartojimas. Jei jis yra perteklinis, tuomet kenksmingas, turime naudoti tik tada, kada reikia. Eterinių aliejų, kaip ir vaistų, indikacijos, kada, kiek ir kaip saugu naudoti, turėtų būti nustatytos mokslo tyrimais. Deja, mes tokios informacijos neturime. Daugybė neatsakytų klausimų, ir kaip eteriniai aliejai veikia mūsų mikrobiomą“, – komentuoja S. Burokienė.

Dažnai eterinių aliejų etiketėse nurodoma, kad jie turi vaistams būdingų savybių, pavyzdžiui, veikia priešuždegimiškai, palengvina atsikosėjimą, mažina skausmą ar pan. Tačiau jei vaistinių preparatų rinką griežtai prižiūri Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, tai eteriniams aliejams jokie reikalavimai netaikomi, mat jie vaistų kategorijai nepriskiriami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją