Pirmiausia odontologė paminėjo razinas, rašo „The Sun“.

„Daugelis mano, kad razinos – tai puikūs natūralūs saldumynai. Deja, jose yra labai daug cukraus. Pakelyje razinų cukraus yra daugiau nei vidutinio dydžio maišelyje saldainių“, – teigia medikė.

Ji pamini ir tai, kad razinos yra lipnios, lengvai įstringančios tarp pieninių dantų, o kai taip atsitinka, iškyla ėduonies grėsmė.

„Kuo tąsesnė saldainio masė, tuo lengviau jai patekti į tarpdantes, be to, vaikų, kitaip nei suaugusiųjų, tarpdantėse įstrigę maisto likučiai gali nėmaž neerzinti, taigi, nesunku įsivaizduoti, kiek laiko saldi masė bus prikibusi prie emalio“, – sako ji ir vėl įspėja apie ėduonies pavojų.

Šiukštu nelepinkite vaikų ir išspaudžiamomis vaisių tyrelėmis bei jogurtais, kurie parduodami užsukamuose maišeliuose.

„Juose taip pat gali būti nemažai cukraus, todėl būtinai įsiskaitykite į etiketę ir išsiaiškinkite tikslų cukraus kiekį. Dažniausiai cukraus būna gana daug, todėl toks jogurtas arba tyrelė negali būti vaiko užkandis tarp valgymų“, – nurodo odontologė ir pataria, kaip užkandį pasiūlyti duonos lazdelių, sūrio arba agurko.

Akivaizdu, kad odontologė neklydo teigdama, jog žmonių nuostatos apie tai, kas sveika, gali būti klaidingos. Štai kaip į jos perduotą informaciją sureagavo socialinių tinklų publika:

„Kai duodu vaikams razinų, tikrai galvoju, kad jie valgo tai, kas sveika, kadangi razinos – ne saldainiai.“

„Razinos ir vaisių tyrelės yra vieninteliai vaisiai, kuriuos galiu įsiūlyti savo vaikui.“

„O, Dieve, saviškiui razinų duodu kiekvieną rytą!“

Atsirado ir tokių tėvų, kurių odontologės vaizdo įrašas neįtikino. Štai jų komentarai:

„Razinose esantis cukrus yra natūralus, o tai jau šį tą keičia.“

„Jeigu ieškotume tik minusų, vaikams turėtume neduoti nieko, tačiau razinos yra puikus ląstelienos, geležies, vitaminų, mineralų šaltinis, be to, jos gerina virškinimą.“

„Auginu 3 vaikus ir visiems duodu ir razinų, ir kramtomų saldainių.“

„Tegul vaikai dukart per dieną valosi dantis.“

„Jeigu tėvai išvalytų vaikams dantis, nekiltų jokių problemų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)