Tačiau ar ši priemonė gali turėti įtakos jūsų seksualiniam gyvenimui kitais būdais? Pavyzdžiui, ar ji netrukdys jūsų partneriui?

Štai ką reikia žinoti apie lytinius santykius, turint gimdos spiralę, rašo womenshealthmag.com.

1. Jūsų kontraceptinė spiralė veikiausiai neturės poveikio lytiniam potraukiui.

„Gimdos spiralės būna dviejų rūšių – nehormoninės ir hormoninės. Nei vienos, nei kitos neturėtų daryti kokio nors poveikio seksualiniam moters apetitui ar savijautai sekso metu“, – sako Kolorado reprodukcinės medicinos centro Niujorke vaisingumo ekspertė, daktarė Jaime Knopman.

Tiesą sakant, tikriausiai net pamiršite, kad jums įterpta kontraceptinė spiralė. „Kadangi spiralė įterpiama į gimdos ertmę, jos nei matysite, nei jausite, todėl jokio neigiamo poveikio lytiniam gyvenimui neturėtumėte pajusti“, – tikino specialistė.

2. Tačiau hormoninė spiralė gali turėti įtakos jūsų ciklui – gerąja prasme.

Pasak Niujorke dirbančios ginekologės Alyssos Dweck, moterims, kurių menstruacijos yra gausios ir lydimos skausmų, hormoninė gimdos spiralė turėtų suteikti tikrą palengvėjimą. Taip yra dėl to, kad spiralė išskiria hormoną progestiną.

Hormoninės spiralės sumažina kraujavimą ir spazmus menstruacijų metu, o kai kuriais atvejais menstruacijos apskritai išnyksta. Taigi, jei nesate sekso per menstruacijas gerbėja, tai reiškia, kad jūsų dienotvarkėje gali atsirasti daugiau progų intymumui, teigė Niujorko estetinio atjauninimo centro akušeris ginekologas, medicinos mokslų daktaras Amiras Maraši.

Tai taip pat puiki žinia tiems 20 proc. moterų, kurias per menstruacijas kankina toks gausus kraujavimas ir skausmai, jog net sutrinka jų kasdienė veikla, pažymima „American Family Physician“ pranešime.

3. Galite mėgautis spontanišku seksu.

Seksas galės būti spontaniškesnis, kai jums nereikės prisiminti, kad reikia išgerti tabletę“, – sako „Astroglide“ seksologė, daktarė Jess O`Reilly. (Žinoma, jūs vis tiek turėtumėte naudoti prezervatyvą, jei su partneriu nesate monogamiški ir (arba) nežinote, jog tikrai nesergate lytiniu keliu plintančiomis ligomis).

4. Jūsų partneris gali pajusti spiralės siūlus.

Tačiau A. Dwck tvirtina, kad tai mažai tikėtina. Jei gimdos spiralė tinkamai įdėta ir nėra pasislinkusi, reikėtų pasikliauti tuo faktu, kad šie siūlai yra itin ploni ir beveik nepastebimi, maža to, laikui bėgant jie suminkštėja.

Jei nuogąstaujate, ar jūsų spiralė nėra pasislinkusi, siūlus galite patikrinti pačios (tam egzistuoja „pasidaryk pats“ metodai) arba apsilankyti pas ginekologą.

5. Po lytinės sueities galite pastebėti šiek tiek kraujo.

Kai kurios moterys, turinčios gimdos spiralę, ypač hormoninę, lytinių santykių metu pastebi šiek tiek kraujo. Tačiau tai nėra plačiai paplitęs reiškinys.

„Hormoninės spiralės plonina endometrinį audinį – gimdos gleivinę, kuri kiekvieną mėnesį pasišalina su menstruacijomis, – teigė Kecko medicinos mokyklos Kalifornijoje klinikinės akušerijos ir ginekologijos docentė, gydytoja Sara Twogood. – Jei gleivinė yra labai plona, lytinių santykių metu dalis jos gali atsiskirti, o tai sukelia kraujavimą.“

Tačiau jums visada reikėtų pasitarti su gydytoju, kad jis nustatytų tikslią kraujavimo po lytinių santykių priežastį, ypač jei jaučiate skausmą. Tai gali būti ženklas, kad jūsų spiralė yra ne savo vietoje, todėl jūs galite būti praradusi jos teikiamą apsaugą.

6. Tikimybė, jog pastosite, yra labai maža.

Tiek hormoninės, tiek nehormoninės spiralės efektyvumas saugant nuo neplanuoto nėštumo siekia daugiau nei 99 proc., rodo organizacijos „Planned Parenthood“ duomenys. Neblogai, ar ne?

7. Galite rinktis bet kokią pozą.

„Kiekvieno žmogaus kūnas yra skirtingas, bet jei spiralės padėtis gimdoje yra tinkama, sekso metu jūs visiškai neturėtumėte jos jausti“, – pažymi S. Twogood. Su ja sutinka ir J. O`Reilly: „Dauguma moterų sako, kad jų seksualiniam gyvenimui – ir mėgstamoms pozoms – spiralė neturėjo jokios įtakos“. Ar galime išgirsti „Amen“?

8. Įnirtingas seksas jos neišstums.

Taip, kartais būna, kad spiralė išslysta (gydytojai tai vadina išstūmimu), tačiau tai įvyksta retai. „Per pirmuosius metus įsidėjus spiralę išstūmimo tikimybė siekia maždaug 5 proc., – sako S. Twogood. –Tačiau lytiniai santykiai šią tikimybę nei padidina, nei sumažina.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją