Ko gero, ne vienas iš jūsų bent kartą jautėtės vieniši. Pripažinkite, tai ne pats maloniausias jausmas, tiesa? Tik reikalas tas, kad taip besijaučiantys žmonės galėtų sudaryti išties neblogą kompaniją – mat vienišumą visame pasaulyje patiria neįsivaizduojama galybė žmonių.

Tiesa, vienišumas Lietuvoje, lyginant su kitomis Europos šalimis, yra itin opi problema. Skaičiuojama, kad net 1 iš 13 tautiečių jaučiasi vienišas.

Tik nereikėtų apsigauti – vieniši gali jaustis ne tik tie žmonės, kurie gyvena vieni ar neturi romantinių santykių. Vienišumas gali prasiskverbti ir į tų žmonių širdis, kurie yra apsupti juos mylinčių žmonių.

Taigi, kas nulemia, jog žmonės ima jaustis vieniši, kokie kasdieniai įpročiai šį jausmą sustiprina ir kokios žalos žmogui gali atnešti vienišumas? Į šiuos ir kitus klausimus atsako gydytojas psichoterapeutas Dainius Jakučionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)