Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kodėl poros nustoja mylėtis, ir geriau suprastumėte seksualinę santykių dinamiką.

Sąžiningai peržvelkite savo santykius ir pažiūrėkite, ar kuris nors iš šių punktų jums tinka. Galbūt tai padės jums suprasti pagrindines priežastis, kodėl jūsų santuokoje trūksta intymumo, ir pagelbės sugrįžti į tinkamą kelią, rašoma svetainėje marriage.com.

1. Stiprus stresas

Moterims ypač sunku patikėti, kad stresas gali turėti įtakos vyro seksualiniam potraukiui. Jei ieškote būdo, kaip išspręsti intymumo stoką savo santuokoje, turite įveikti didžiausią sekso priešininką – stresą.

Taip yra todėl, kad mums visą gyvenimą buvo kalama į galvą, jog vyrai visuomet yra nusiteikę seksui, bet tai paprasčiausiai netiesa. Įtampa darbovietėje ar namuose išsekina tiek moteris, tiek vyrus, todėl miegas ar kitas atsipalaidavimo būdas gali būti kur kas patrauklesnis už seksą.

Ryšį tarp streso ir sumažėjusio lytinio potraukio patvirtina ir moksliniai tyrimai. Pasikalbėkite su savo partneriu apie tai, kas jam kelia stresą, ir darykite viską, ką galite, kad nuimtumėte dalį naštos nuo jo pečių.

2. Žema savivertė

Savivertės ir kūno vertinimo problemos kamuoja ne tik moteris. Niekas nėra apsaugotas nuo prastos nuomonės apie save.

Žema savivertė gali pakenkti žmogaus santykiams, ypač kai kalbame apie fizinį intymumą. Ji skatina susivaržymus ir, galiausiai, santykius be sekso.

Jei jūsų santuokoje trūksta intymumo, išsiugdykite įprotį sakyti komplimentus ir vertinti savo partnerį.

Dažnai girkite savo sutuoktinį ir leiskite jam žinoti, kad jis jums atrodo patrauklus. Galbūt jūsų partneris ar partnerė jausis patogiau, jei pritemdysite šviesą ar mylėsitės po antklode.

Jūsų žmonos nedomina seksas? Jums nerimą kelia, kad jūsų vyras netrokšta fizinio artumo? Būkite kantrūs ir dėkite visas pastangas, kad išspręstumėte intymumo problemas, ir kad jūsų partneris jaustųsi mylimas bei geidžiamas.

3. Atstūmimas

Ar esate anksčiau atstūmę savo partnerio iniciatyvas? Galbūt buvote pernelyg abejingi, kai jis bandė pademonstruoti jums savo meilę miegamajame ar už jo ribų.

Tokie dalykai gali atgrasyti jūsų partnerį nuo intymumo.

Niekas nenori jaustis taip, tarsi partneris seksą laikytų prievole, o taip gali nutikti, jei nuolat ignoruosite partnerio norus užsiimti seksu ir patys niekada jo neinicijuosite.

Sekso stoka santykiuose silpnina poros ryšį ir sukelia daugybę santuokinių problemų, įskaitant depresiją.

Gyvendami santuokoje be sekso partneriai gali jaustis nepageidaujami, nepatrauklūs ir visiškai demotyvuoti. Santuoka tampa varginančiu darbu, todėl vienas iš partnerių pradeda jausti nusivylimą ir praranda motyvaciją domėtis ir kitoms svarbiomis gyvenimo sritimis.

Jei ieškote patarimo, kaip išgyventi santuokoje be sekso arba kaip įveikti intymumo stoką, būtų geriausia, jei kreiptumėtės į sertifikuotą sekso terapeutą, sprendžiantį intymumo problemas.

4. Emocinio intymumo stoka

Intymumo trūkumas nereiškia, kad jums trūksta tik sekso.

Seksualinis gyvenimas nukenčia ir tuomet, jei porai trūksta emocinio artumo. Jei jausitės atitolę nuo savo partnerio, jums gali būti sunku bendrauti sekso metu arba juo mėgautis. Emocinio intymumo nori ne tik moterys; vyrai taip pat trokšta emocinio artumo iš savo partnerės.

Kokybiškas laisvalaikis kartu gali sustiprinti emocinį artumą, kuris savo ruožtu sugrąžins ir fizinį intymumą. Svarbu, kad poros suprastų, kodėl seksas yra svarbus, ir kaip tiek fizinis, tiek emocinis intymumas gali puoselėti meilės ryšį.

5. Nuobodulys

Įdomu sužinoti, kuomet poros nustoja mylėtis? Galbūt tada, kai jos nustoja bandžiusios naujus dalykus miegamajame.

Seksas gali tapti nuobodus, jei nuolat nemėginsite naujovių, galinčių suteikti linksmumo, įdomumo ir naujų spalvų. Jei neieškosite būdų, kaip paįvairinti savo seksualinį gyvenimą, jis taps rutina.

6. Higienos stoka

Jei partneris miegamajame pradėjo jūsų vengti, pabandykite įvertinti, ar tinkamai laikotės higienos.

Kai du žmonės ilgai būna kartu, kai kuriuos dalykus jie pradeda vertinti kaip savaime suprantamus, įskaitant ir higienos laikymąsi. Prasta higiena kartais gali tapti ta priežastimi, kuri atgraso vieną iš partnerių nuo sekso.

Pora lovoje

7. Sveikatos problemos

Viena iš svarbių priežasčių atsisakyti sekso gali būti sveikatos problemos, pakertančios žmogaus seksualinį pajėgumą ir troškimus. Hormonų pusiausvyros sutrikimai ir erekcijos disfunkcija yra vienos dažniausių priežasčių, turinčių įtakos žmogaus galimybėms užsiimti seksu.

8. Senėjimas

Sekso stoka santykiuose gali būti susijusi ir su amžiaus veiksniais. Senstant žmogaus hormonai ir fizinės galimybės susiduria su tam tikromis ribomis, ir tai gali daryti poveikį seksualiniams santykiams su partneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją