Galų gale, jūs arba turėsite išklausyti savo partnerį, arba jūsų vaizduotė pati pradės nevaržomai kurti atsakymus į klausimą, kodėl žmonės būna neištikimi, o tai, savo ruožtu, gali nuvesti jus begaliniais klystkeliais. Žinodami visą informaciją, galėsite parengti žaidimo planą, kaip elgtis toliau, ir į santykių krizę galėsite pažvelgti iš kitos pusės.

Niujorko Presbiterijonų ligoninės Weillo–Cornello medicinos mokyklos psichiatrijos docentė ir tinklalaidės „Personology“ vedėja, medicinos mokslų daktarė Gail Saltz svetainėje „Women’s Health“ išskyrė keletą dažniausiai pasitaikančių neištikimybės priežasčių. Jei manote, kad viena iš jų galėtų paiškinti, kodėl tai patyrėte ir jūs, nuspręskite, ar tai jums nepadės nutraukti santykių, o gal vis dėlto verta paskambinti santykių terapeutui ir pasistengti, kad atkurtumėte savo ryšį.

1. Partneris jūsų nebemyli.

Kai kuriems žmonėms neištikimybė gali būti priemonė sabotuoti savo santykius. „Iš esmės neištikimybė yra žingsnis santuokai sugriauti“, – teigė G. Saltz.

Galbūt jie norėtų nutraukti santuoką, bet tiesiog bijo apie tai prabilti, ir nusprendžia vengti konflikto, užuot pažvelgę krizei tiesiai į akis. Taigi, užuot ką nors dėl to darę, jie toliau stengiasi patogiai su jumis gyventi, bet kartu mezga naujus ryšius su kuo nors kitu.

2. Jūsų partneris jautėsi apleistas.

„Jausdamasis vienišas dėl to, kad partneris yra jį apleidęs tiek emociškai, tiek fiziškai, apleistasis asmuo tampa imlesnis kitų žmonių dėmesiui ar emociniam ryšiui su kitais. Taigi, dėmesio stokojantis asmuo tampa atviresnis neištikimybei“, – aiškino G. Saltz.

Progamėlė "Tinder"

Santykių pradžia dažnai būna kupina drugelių. Tačiau medaus mėnesio etapui pasibaigus, gali būti sunku išlaikyti tuos jaudinančius jausmus, kurie lydi naujų santykių pradžią. Galbūt partneris nebesulaukia tiek daug dovanų ar komplimentų, ir kai kurie žmonės pajunta spaudimą susirasti šio dėmesio kitur.

3. Jūsų partneriui trūksta pasitikėjimo savimi.

G. Saltz sako, kad ši neištikimybės priežastis paprastai rodo, kad jūsų partneriui trūksta dėmesio. Taip atsitinka tuomet, kai vienam iš partnerių reikia daugiau dėmesio, nei kitas gali suteikti, todėl jis susiranda žmogų, kuris šį poreikį patenkina – paprastai vėl ir vėl, todėl jie tampa serijiniais apgaudinėtojais.

Kitais atvejais taip nutinka tuomet, kai vienas iš partnerių nuolat nuvertina kitą partnerį, todėl pastarasis pradeda ieškoti kito žmogaus, kuris jį įvertintų.

4. Alkoholis

Nors alkoholis gali paskatinti žmones elgtis taip, kaip jie nesielgtų būdami blaivi, piktnaudžiavimas alkoholiu nėra leidimas būti neištikimiems.

G. Saltzas tvirtina, kad iš tikrųjų alkoholis tik pastūmėja jus veiksmams, apie kuriuos jau galvojote. „Alkoholis paprastai atpalaiduoja suvaržymus, ir nors išgėręs žmogus gali paslysti ir peržengti ribas, jis greičiausiai savo mintyse jau buvo svarstęs, kad šias ribas reikėtų peržengti“, – aiškino ji.

5. Jūsų partnerį kankina nuobodulys arba jis trokšta naujų seksualinių potyrių.

Jei jūsų partneris nurodė nuobodulį, kaip neištikimybės priežastį, G. Saltz įspėja, kad jį veikiausiai pastūmėjo ne tik nuobodulys. „Tai labiau susiję su sekso trūkumu arba vieno partnerio nenoru išbandyti kažką itin svarbaus kitam partneriui“, – sakė ji.

Tai vienas iš tų atvejų, kai abu partneriai turėtų nuspręsti, ką kiekvienas iš jų galėtų padaryti geriau, jei jie abu vis dar nori išsaugoti savo santykius. Neištikimybė yra nepateisinama, tačiau norint išgelbėti bet kokius žlungančius ar toksiškus santykius, būtina siekti kompromiso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją