Šiai nuomonei pritaria ir Terri Orbuch, Ouklando universiteto profesorė, knygų santykių temomis autorė, rašoma portale „Women‘s Health“.

Flirtas – tai sąmoningas mėginimas atkreipti į save kito žmogaus dėmesį arba noro artimiau pabendrauti demonstravimas. Tokius veiksmus nebūtinai reikia interpretuoti kaip troškimą pasimylėti arba emociškai suartėti su flirto objektu“, – aiškina T. Orbuch.

Vadinasi, į partnerio siunčiamas žinutes pažįstamai arba kolegei reikia žiūrėti kaip draugiškumą? Taip, jo intencijos gali būti visiškai nekaltos, bet kyla klausimas, kaip jas supranta žinučių gavėja? Reikalas tas, kad flirtuojantis žmogus gali manyti reiškiantis vien tik bičiuliškus jausmus, bet tas, kuriam tie jausmai demonstruojami, gali traktuoti juos kaip norą užmegzti romantiškus santykius arba intymiai suartėti.

Nepaisant to, kas pasakyta, jūs drąsiai galite pasišnekučiuoti su maloniai bare aptarnaujančiu padavėju ir nesijausti dėl to bent kiek kalta, tiktai atminkite, kad flirtas gali nesunkiai peraugti į emocinę neištikimybę. Būna, kad taip nutinka nė nepastebint.

Toliau – 6 ženklai, rodantys, kad riba veikiausiai peržengta.

1. Bijote papasakoti partneriui apie asmenį, su kuriuo flirtuojate

Šis požymis – vienas akivaizdžiausių, nes aišku, kad slėpti kažką nuo partnerio savaime nėra gerai. Visgi svarbu savęs paklausti, ar apie flirtą nekalbate tik dėl to, kad tai nėra svarbu, ar baimindamasi partnerio reakcijos.

„Baimė pasipasakoti partneriui tikrai gali reikšti, kad balansuojate ant ribos. Jei kyla noras kažką nuslėpti, reiškia, yra ką slėpti“, – komentuoja S. K. Whitbourne.

Na, taip, tai dar nėra neištikimybė, bet jau nėra ir visiškai nekaltas elgesys. Neištikimybę reikia sieti su pasitikėjimo sulaužymu, todėl jei ima atrodyti, kad flirtuodama griaunate jūsų ir partnerio pasitikėjimą vienas kitu, ko gero, reikia liautis.

2. Iš flirto objekto tikitės emocinio ryšio ir palaikymo

Jei kelis mėnesius su kolega trunkantis flirtas tėra paviršutiniški pokalbiai, galite jaustis rami ir toliau sau flirtuoti. Bet jeigu į kolegą (o ne į partnerį) ėmėte kreiptis tikėdamasi emocinio palaikymo, vadinasi, įžengėte į emocinės neištikimybės teritoriją.

Viskas gerai, jei kokį kartą partneris nebuvo tas žmogus, kuris kokią nors žinią išgirdo pirmas. Juk normalu, kad, tarkim, apie sunkumus darbe pirmiausia pasikalbame su tais, kurie tuo metu būna arčiausiai. Visgi jei koks nors kitas asmuo, o ne partneris, tapo reguliariu jūsų guodėju, riba jau peržengta.

3. Su flirto objektu kalbatės apie dalykus, kurių partneris nė neįtaria

„Jei flirto objektui atskleidžiate tai, apie ką partneriui niekada nesate sakiusi, vadinasi, jūs emociškai neištikima“, – nurodo T. Orbuch.

Gal prie asmens, su kuriuo flirtuojate, jus traukia kažkokia jūsų lūkesčius tenkinanti savybė, kurios jūsų partneris neturi?

„Žmonės gali traukti vieni kitus ir tai nereiškia, kad jie blogi arba kad jų santykiai siaubingi“, – sako S. K. Whitbourne.

Tiesiog privalote savęs paklausti, ką tokio, ko nesuteikia partneris, suteikia tas žmogus, su kuriuo flirtuojate, ir ar tikrai jums to kažko taip baisiai reikia.

4. Jūs nuolatos flirtuojate

Žinoma, galite elgtis kaip norite, bet jeigu jus apsėdęs, S. K. Whitbourne žodžiais tariant, chroniškas flirtavimas, vargu ar esate pasirengusi tokiam atsidavimui ir suartėjimui, kuris privalomas ilgalaikiams santykiams.

„Pagal praeitį galima prognozuoti ateitį, – atkreipia dėmesį S. K. Whitbourne. – Taigi, kažko veikiausiai laukia beribė širdgėla.“

Kartais geriausias (ir sąžiningiausias) sprendimas – nutraukti santykius, kol partneris pernelyg daug į juos neinvestavo.

5. Jūs ir jūsų flirto objektas laidote tik judviem suprantamus juokelius

Tiktai draugams „iš senų laikų“ arba kolegoms suprantamos užuominos gali atrodyti kaip paprasčiausia smulkmena, bet jeigu jos byloja apie emocinio suartėjimo laipsnį, tai tampa problema.

„Tik dviem žmonėms suprantami juokeliai formuoja tam tikrą intymumo gaubtą, po kuriuo kiti žmonės, įskaitant ir jūsų partnerį, neįleidžiami, todėl tokie juokeliai tikrai gali būti ženklas, kad judate emocinės neištikimybės kryptimi“, – aiškina S. K. Whitbourne.

6. Galvojate apie flirto objektą, kai esate su partneriu

Jei fiziškai esate šalia partnerio, bet mintimis – su kažkuo kitu, akivaizdu, kad flirtas nuvedė pernelyg toli.

Atminkite: domėjimasis kitu žmogumi yra toleruotinas tik tol, kol jums nieko nereiškia įveikti trauką, kurią jam jaučiate. Deja, kai jausmai flirto objektui visiškai jus užvaldo, reikėtų apsispręsti, kaip elgtis toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją