Ekspertai tikina, kad santykiuose yra svarbūs skirtingi intymumo tipai, todėl atkreipkite dėmesį, kaip jaučiatės, kai tiesiog kartu žiūrite televizorių ir kai būnate suartėję seksualiai, patariama svetainėje marriage.com. Santuokoje gali kilti kelios intymumo bėdos.

Kas sukelia intymumo bėdas santuokoje?

Štai penkios priežastys, į kurias vertėtų atkreipti dėmesį, jei pastebėjote, kad jūsų intymumas blėsta.

1. Jūs nebendraujate

Gali būti, kad intymumo problemų jūsų santuokoje kyla dėl to, jog jūs ir jūsų partneris tiesiog nesikalbate. Labai svarbu kasdien skirti tam laiko ir pabendrauti vienam su kitu, net jei tai būtų tik kelios minutės per dieną.

Įsivaizduokite, kaip jaustumėtės, jei nežinotumėte nieko, kas vyksta jūsų sutuoktinio gyvenime. Taigi bendravimo problemas stenkitės spręsti kuo greičiau, kai tik jas pastebėsite, nes tai gali pareikalauti ir pastangų, ir laiko.

2. Trūksta pasitikėjimo

Kai kuriais atvejais intymumo santuokoje nebūna dėl to, kad sutuoktiniams trūksta pasitikėjimo.

Galbūt jūs pagavote savo sutuoktinį meluojant arba jis pričiupo jus bandant išsisukinėti. Tai gali turėti įtakos jūsų norui bendrauti vienam su kitu arba mylėtis.

Nepaisant to, kas buvo kaltas, pasistenkite pataisyti ir pagerinti savo santykius. Nuoširdžiai pasikalbėkite su savo partneriu ir pasiteiraukite, kaip jis jaučiasi dėl susidariusios situacijos. Taip kartu galėsite rasti bendrą kalbą.

3. Neištikimybė

Dar viena priežastis, dėl kurios jūsų santuokoje gali kilti intymumo problemų, yra ta, kad kažkuris iš jūsų arba jūs abu esate neištikimi. Tai gali pakirsti tiek jūsų pasitikėjimą vienas kitu, tiek intymumą. Įveikti šias problemas sudėtinga, bet nėra neįmanoma.

Vis dėlto 2018 metais atliktas tyrimas parodė, kad daugeliu atvejų partneris, kuris buvo išduotas, mano turintis teisę atsikeršyti tuo pačiu.

Jei taip atsitiko ir jums, atkurti harmoningus santykius gali būti labai sunku. Jums gali prireikti terapeuto pagalbos.

4. Pernelyg didelis stresas

Gali būti, kad jūsų santuokoje nėra intymumo, nes vienas iš jūsų nuolat išgyvena stresą. Galbūt turite pernelyg daug pareigų, dėl ko nors nerimaujate arba patiriate didelį spaudimą darbovietėje.

Kad ir ką jums tektų atlaikyti, labai svarbu valdyti savo streso lygį, o vienas iš būdų tai padaryti – pasikalbėti su žmogumi, kuriuo pasitikite.

Jei pasitikite savo partneriu ir jis yra pasirengęs jus palaikyti, jis gali tam tikrose srityse perimti dalį jūsų naštos, jei nespėjate atlikti visų užduočių, arba išsakyti savo nuomonę, jei negalite rasti problemos sprendimo.

5. Gyvenimo pokyčiai

Žmogaus gyvenime gali įvykti daugybė pokyčių, kurie nustumia intymumą į antrą planą.

Žmogui gali būti sunku atsiduoti seksualiniam intymumui, jei jis gedi, laukiasi kūdikio ar išgyvena menopauzę.

Vis dėlto padėti savo partneriui įmanoma, jei būsite šalia jo ir jį palaikysite. Tai gali sušvelninti susituokusių porų intymumo problemas.

Kaip įveikti santuokoje kylančias intymumo bėdas

Šios bėdos pačios savaime neišnyksta.

Jei norite išspręsti intymumo problemas, svarbu kreiptis pagalbos į specialistus – jie padės sužadinti aistrą santuokoje ir neutralizuoti priblėsusio intymumo pasekmes.

Kol intymumo bėdos nepadarė nepataisomos žalos ar visam laikui nenutraukė ryšio su partneriu, kreipkitės į ekspertus, kurie padės atpažinti intymumo problemas jūsų santuokoje.

Tokių konsultacijų metu galėsite girdėti nešališką trečiąją šalį.

Specialistai padės spręsti ne tik seksualinio, bet ir emocinio intymumo problemas, pagelbės rasti atsakymus į klausimą, kaip įveikti intymumo bėdas, padės atgaivinti santuokinį artumą ir taikyti santuokinio intymumo pratimus, kad galėtumėte su savo vyru ar žmona džiaugtis visaverčiu gyvenimu.

Galutinė išvada

Yra daugybė požymių, rodančių, kad jus kamuoja intymumo problemos, ir daug priežasčių, kurios santuokoje gali pakenkti jūsų intymumui. Tačiau egzistuoja ir daug būdų, kaip šias bėdas išspręsti.

Visuomet pirmiausia pasikalbėkite su savo sutuoktiniu; jei jūsų nuomonės išsiskirs, tuomet kreipkitės patarimo į terapeutą.

Intymumą galima atgaivinti, tačiau turite įdėti šiek tiek pastangų, kurių galbūt iki šiol trūko. Vis dėlto, jei jūs ir jūsų sutuoktinis būsite pasiryžę gelbėti savo santykius, tai bus geras ženklas, kad vėl galėsite tapti artimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją