Portale imom.com išvardytos keturios taisyklės, kurių, esą, privalu laikytis gyvenant santuokoje, bet, anot publikacijos autorių, kartais pavyksta net labai išlošti išdrįstant jas sulaužyti. Netrukus sužinosite, kodėl.

Būk šimtu procentų savimi

Mes, žinoma, norėtume, kad mūsų vyrai priimtų mus tokias, kokios esame, – ne tik su visomis dorybėmis, bet ir su turimomis ydomis. Visgi tomis dienomis, kai „tikroji jūs“ – paniurusi, suirzusi ir linkusi akimirksniu supykti, nereikia lieti prastos nuotaikos ant savo vyro. Jei pasakysite, kad esate nekaip nusiteikusi, jokios tragedijos neįvyks, tačiau vidinis susierzinimas jokiu būdu nepateisina nepakantaus elgesio su artimiausiu žmogumi.

Viską darykite kartu

Poras turi sieti bendri interesai, kitaip ims trūkinėti jas siejantis ryšys ir dings artumo jausmas, bet nieko tokio nenutiks, jeigu bent kartkartėmis kiekvienas užsiimsite savais reikalais. Gal jūsų vyras – aistringai mėgsta žvejybą ar dar ką nors? Jei taip, šeštadienį tikrai galėtumėte ir be jo pasižvalgyti po parduotuves arba apsilankyti grožio salone. Išlydėkite jį širdingai pabučiuodama ir palinkėkite puikios dienos, o susitikę per vakarienę galėsite pasidalyti atskirai patirtais įspūdžiais.

Nesipykite

Ginčai gali būti ne tik destruktyvūs, bet ir konstruktyvūs, bet partneriai, kurie, kaip patys teigia, niekada nesipyksta, greičiausiai nėra atviri vienas kitam. Paprieštarauti kartais tiesiog būtina, netgi naudinga. Supraskite, kad sudėtingi klausimai privalo būti aptarti, nesvarbu, kokia nemaloni diskusija besikalbant galėtų išsirutulioti. Ginčijantis reikia laikytis sąžiningos kovos taisyklių, t. y. nenukrypti nuo temos ir atvirai pasisakyti, tiktai neužgaulioti partnerio asmeniškai ir nesmūgiuoti žemiau juostos. Turite vengti sarkazmo, pajuokiančio tono ar pastabų, prasivardžiavimo, nevaldomų pykčio protrūkių ir nesibaigiančių tiradų.

Vaikai – visų svarbiausia

Vaikams, žinoma, reikia skirti deramą dozę dėmesio, tačiau jeigu ne jūsų santykiai su vyru, jų juk išvis nebūtų. Negana to, vargu ar vaikai įvertins saugumą ir kitus pranašumus, dėl kurių turėtų jaustis laimingi augdami „padorioje“ šeimoje, jei jūsų santykiai su vyru ims pamažėle šlyti. Kad taip nenutiktų, išdrįskite bent kartais patikėti mažametį bamblį auklei, ir nusiteikite nuoširdžiam pokalbiui su vyru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)