Tačiau yra kai kas įdomaus berniuko ir tėčio santykyje, rašoma sheknows.com. Ir, nors ir nėra dviejų vienodų tėčių ar sūnų, tačiau yra keletas tiesų, kurios galioja visiems.

1. Sūnus stebi, kaip tėtis elgiasi su moterimis. Pagarba priešingai lyčiai neateina natūraliai. To išmokstama namuose, kol mažasis vyrukas stebi tėtį ir mokosi iš jo, kaip elgtis ir kaip kalbėti su moterimis.

2. Sūnus stebi, kaip tėtis elgiasi su kitais vyrais. Ką tai reiškia būti vyru ir ar būti gėjumi irgi yra normalu. Kad tai tarpusavyje nesuderinami dalykai, sūnus taip pat išmoksta iš tėčio, stebėdamas jį bendraujant su kitais vyrais.

3. Sūnus stebi, kaip tėtis rūpinasi savimi. Net menkos gerumo ir meilės sau akimirkos namuose garantuoja nuvilnijimo efektą. Užuot dirbę iki vėlumos, pasiimkite papildomą laisvą dieną, šiek tiek paišlaidaukite šeimos atostogoms, kurios būna tik kartą metuose. Jūsų vaikas tai pastebės.

4. Tėtis gali paveikti sūnaus ateitį. Tai ne šiaip sau gandas, kad tėvas atlieka svarbų vaidmenį sūnaus gyvenime. Jeigu tėvas yra aktyvus ir visada yra šalia, jis gali padėti savo atžalai išvengti problemų su policija. Jeigu norite tik vienos taisyklės, ji turi skambėti taip: jūsų pozityvaus vyriško pavyzdžio vaidmuo yra neįkainojamas.

5. Sūnus vis tiek nori su tėvu pasikalbėti apie seksą. Net jeigu vaikas pasakys „ne“ ar užtrenks prieš tėvo veidą duris. Vis dėlto šie skausmingi pokalbiai (ypač po to, kai jo kompiuteryje aptikote pornografijos), yra buvimo tėvu dalis. Palengvinkite jo dalią, užduodami visus tuos nepatogius klausimus anksčiau, nei jums juos užduos sūnus. Dar daugiau, tėčiai, kurie prisiima švietėjo sekso klausimais vaidmenį, atlieka labai svarbų vaidmenį ŽIV prevencijos srityje.

6. Sūnus nori tėvo apkabinimų ir bučinių. Apkabinimas ir švelnumas skirti ne vien namuose gyvenančioms mažosioms damoms. Maži berniukai nori (ir jiems reikia) fizinio artumo lygiai taip pat, kaip ir mažos mergaitės.

7. Sūnus nori iš tėčio sužinoti viską, ne vien apie „vyriškus“ dalykus. Kaip iškepti gerą omletą? Kaip nutapyti gražų portretą? Kaip išsiurbti namus? Visus šiuos dalykus mažasis vyrukas norėtų išmokti iš tėvo, jau nekalbant apie „vyriškas“ užduotis, tokias kaip mašinos remontas ar vejos pjovimas.

8. Kartais sūnui reikia, kad tėtis būtų griežtas vyras. Šios griežtos meilės akimirkos yra sudėtingiausios, tačiau kažkas turi tai padaryti. Kai sūnus tyčia nesilaiko pažado grįžti tam tikru laiku, kai apgaudinėja testo metu ar suduoda mažajam savo broliui, jis nori žinoti, kad tėvas stovės kitoje linijos pusėje.

9. Kartais sūnui reikia, kad tėtis būtų silpnas. Kai jam pirmą kartą sudaužys širdį, kai jo draugai išeis į vakarėlį be jo ar kai jo nepriims į komandą, jis nori, kad jūs prisėstumėte šalia, purkštautumėte kartu ir drauge paverktumėte.

10. Kartais berniukui reikia, kad tėtis pasisakytų. Nėra nieko liūdniau, nei neišsakyti dalykai, ypač tarp tėvų ir sūnų. Jeigu tėtis užaugo būtent tokioje šeimoje, nevalia leisti šiai tradicijai tęstis. Pasakykite žodžius „aš tave myliu“ daug dažniau, nei jums patiems to reikia, ir sūnus greičiausiai pradės tuo tikėti.

Tėvas ir sūnus
11. Kartais sūnui reikia, kad tėtis parodytų, kaip kažką daryti. Visi tie svarbūs gyvenimiški įgūdžiai neturėtų būti perimti iš vaiko mokyklos draugų. Laikykitės savo žodžio, protingai elkitės su pinigais, palikite arbatpinigių ir užbaikite namų ruošos darbus – jis visa tai darys, jeigu tik jam parodysite kaip.

12. Sūnus nėra vien mažas mamytės berniukas. Nesisvaidykite juokeliais apie „mamytės sūnelį“, nes jam iš tikrųjų reikia ir jūsų. Nors mamos ir sūnaus ryšys yra labai svarbus, daugeliu atvejų tėvo buvimas turi dar didesnę įtaką, nei mamos prisilietimas.

13. Tėvu tampama nuo pirmos dienos. Buvimo tėčiu privalumai pradeda reikštis anksti. Anksčiau, nei daugeliui tėvų atrodo. Ryšys su naujagimiu sūnumi gali sumažinti elgesio problemas ateityje, tad nepalikite visko mamai – prisidėti prie sūnaus auklėjimo turite gerokai anksčiau nei „jis bus pakankamai didelis papramogauti“.

14. Tėvas gali daryti įtaką sūnaus sveikatai. Tas geras jausmas, kuris gimsta leidžiant laiką kartu su tėčiu, yra ne vien emocinis, bet ir fizinis. Tėvo ir sūnaus ryšio stiprinimas gali sumažinti rizikas berniuko sveikatai, pagerinti visos šeimos trumpalaikę ir ilgalaikę sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)