„Visi puikiai žinome, kaip sunku vaikų turintiems tėvams suderinti darbą ir šeimą, nors dėmesio reikia abiem sritims. Šis konfliktas paaštrėja vasarą, kai vaikai nebelanko ikimokyklinio ar bendrojo ugdymo įstaigų, bet yra dar per maži pasilikti vieni. Taigi mes nutarėme įrengti vaikų kambarį, į kurį mūsų darbuotojai atvestų savo atžalas ir galėtų ramiai dirbti kartas nuo karto pasidomėdami, kaip sekasi jų mažyliui“, – vaikų kambario atidaryme sakė ministras Linas Kukuraitis.

Patalpoje, kurios plotas yra 48 kv. m., įrengtos 2 darbo vietos ir vaikų žaidimų erdvė. Vaikų žaislais, knygomis ir kitomis vaikų lavinimo ir užimtumo priemonėmis pasirūpino patys vaikų tėvai.

Vaikų kambarys atidarytas įvertinus ministerijos darbuotojų poreikį ir atsižvelgiant į Darbo kodekse numatytą nuostatą, jog darbdavys privalo imtis priemonių padėti darbuotojui vykdyti jo šeiminius įsipareigojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)