Obuolienė su kriaušėmis

Vienai porcijai reikės:

150 g obuolių
150 g kriaušių
50 ml vandens
Cinamono, malto kardamono, malto muskato riešuto, gvazdikėlių pagal skonį

Gaminimo žingsniai:

1. Nulupame vaisius ir supjaustome plonomis riekelėmis.
2. Suverčiame vaisius į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu. Uždengiame puodą dangčiu ir laukiame, kol vanduo užvirs.
3. Užvirus vandeniui, suberiame visus prieskonius ir verdame, kol gausime norimą konsistenciją.
4. Kad būtų patogu valgyti, išpilstykite į asmeninius indelius ir pririškite šaukštą.

Avižiniai sausainiai su saulėgrąžų sėklomis ir razinomis

Avižiniai sausainiai

Sausainiams reikės:

240 g viso grūdo avižinių dribsnių
3 vidutinio dydžio kiaušiniai
65 g saulėgrąžų sėklų
60 g sviesto
50 g sezamo sėklų arba skaldytų riešutų
20 g razinų (nebūtina)
20 g (2 v. š.) cukraus arba agavų sirupo

Gaminimo žingsniai:

1. Puode ištirpiname sviestą, suberiame avižinius dribsnius ir maišydami pakaitiname kelias minutes.
2. Į puodą suberiame saulėgrąžas, sezamo sėklas, razinas.
3. Dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi.
4. Plaktą kiaušinį sumaišome su dribsnių ir sėklų mišiniu bei paliekame pastovėti apie 10 min.
5. Iš gautos masės šaukštu formuojame sausainius ir dedame ant sviestiniu popieriumi iškloto kepimo indo.
6. Kepame orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min.

Morkų keksiukai su vanile

Morkų ir pistacijų keksiukai

550 g morkų (~5 didelių)
4 kiaušinių
150 ml agavų sirupo
120 g (stiklinės) avižų miltų
1 a. š. kepimo miltelių (nebūtinai)
0,2 g natūralios vanilės (nebūtinai)
90 g natūralaus sviesto. Tie, kurie neriboja kalorijų, jo gali dėti dvigubai daugiau.

Gaminimo žingsniai:

1. Suplakame kiaušinius kartu su agavų sirupu.
2. Morkas sutarkuojame smulkia trintuve (bulvine) arba, jei turime žaliavalgišką trintuvą – tiesiog sutriname.
2. Sviestą ištirpiname vidutinėje temperatūroje.
3. Visus produktus sudedame į morkas, gerai išmaišome ir paskirstome keksiukų kepimo formelėse.
4. Kepti ~50 min. iki 175 C įkaitintoje orkaitėje.

Paįvairinimui prieš kepant viršų pabarstome kokoso drožlėmis. Tai suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo.

Saldainiai su datulėmis

Džiovintos datulės

440 g prinokusio avokado, jis turi būti minkštas
64 g džiovintų datulių
32 g kakavos miltelių (tikros, o ne gėrimo miltelių)

Gaminimo žingsniai:

1. Džiovintas datules išmirkome, prieš mirkymą jas būtina nuplauti. Pamirkę nusausinkite vienkartiniu rankšluosčiu.
2. Supjaustome avokadą, išmirkytas datules.
3. Visas sudėtines dalis suberiame į dubenėlį ir sumaišome bei sutriname elektriniu trintuvu (liaudyje vadinamu „blenderiu“).
4. Gautą masę suvoliojame į rutuliukus ir apibarstome kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais arba tos pačios kakavos milteliais.
5. Prieš patiekiant verta trumpai palaikyti šaldiklyje, kad saldainiai būtų kietesni.

Dar būtų skanu į vidų kokį riešutą įkišti, pavyzdžiui, mirkytą per naktį migdolą, prieš tai nulupus jo odelę.

Jei saldainiai neišnyks nuo stalo akimirksniu, juos laikykite šaldytuve.

Orkaitėje keptos kriaušės klevų sirupe

Keptos kriaušės su varške ir migdolais

2 prisirpusių, standžios tekstūros nuluptų kriaušių
½ apelsino sulčių
1 valgomojo šaukšto klevų sirupo

Gaminimo žingsniai:

1. Įkaitiname orkaitę iki 190°C. Kol ji kaista pašaliname kriaušių kotelius ir perpjauname jas pusiau. Šaukšteliu išskobiame sėklines.
2. Apelsinų sultis ir klevų sirupą supilame į kepimui orkaitėje tinkamą indą ar keptuvę ir užverdame. Nuimame nuo ugnies. Sudedame kriaušes į indą ir apšlakstome apelsinų sulčių ir klevų sirupo mišiniu.
3. Kepame kriaušes orkaitėje neuždengtas apie 25–30 minučių, kartas nuo karto apšlakstydami su sulčių ir sirupo mišiniu. Pakankamai suminkštėjusias kriaušes perkeliame į lėkštę.
4. Išgariname padažą ant stiprios ugnies, kol pasidarys lipnus. Užpilame ant kriaušių ir paliekame atvėsti.

Riešutiniai avižiniai saldainiai

1 puodelio pilno grūdo avižų dribsnių
Žiupsnelio druskos
½ puodelio razinų
½ puodelio datulių
2 a. š. riešutų sviesto
1 a. š. vanilės
½ a. š. cinamono
Pabarstukų, pvz. kokoso drožlių

Gaminimo žingsniai:

1. Avižas ir druską susmulkiname virtuviniame kombaine arba maišytuve. Supilame likusius produktus į maišytuvą ir smulkiname, įpilant šiek tiek vandens, kol tešla ims kibti.
2. Iš gautos masės formuojame rutuliukus, atšaldome šaldytuve, pavoliojame pabarstukuose ir skanaujame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)