Makšties sutraukimo operacijos ištakos siekia XX a. šeštojo dešimtmečio vidurį. Gydytojai teigdavo, o yra tokių, kurie dar ir šiais laikais tiki, kad ši procedūra gali pagerinti moters savijautą, išsaugoti makšties dydį ir formą, kokia buvo iki gimdymo, padidinti orgazmų dažnumą ir vyro malonumą lytinio akto metu. Vis tik oficialiai mediciniškai tai nėra pripažinta ir laikoma paprasčiausiu mitu. Tuo metu dygsnį – ne savo noru – gavusios moterys lieja apmaudą ir dalijasi skausmingomis patirtimis.


Deja, nėra jokių mokslinių tyrimų, kurie parodytų, kiek moterų nuo to nukentėjo, taip pat nėra aiškaus metodo, kuris leistų įvertinti, kiek iš tiesų vyriškas dygsnis yra paplitęs akušerijoje. Tačiau moterys pačios dalijasi savo istorijomis kaip graudžiais anekdotais ir įspėja kitas gimdyti besiruošiančias moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją