Oskaras moko kantrybės

Tadas pripažįsta, kad gimus sūnui jo paties ir žmonos Liucinos Rimgailės kasdienybė kaip reikiant pasikeitė, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Tinklalaidėje „Gandro lizdas“, kurią veda akušerė ir klinikos „Gandro lizdas“ įkūrėja Ieva Girdvainienė, T. Rimgaila atvirai papasakojo, kad būti tėčiu – rimtas iššūkis ir kartu didžiausia gyvenimo dovana.

Tadas Rimgaila

„Oskaras mane kasdien moko kantrybės ir primena, koks gražus yra mus supantis pasaulis. Jis nori eiti, atrasti, o mes, tėvai, turime padėti vaikams“, – kalbėjo jis.

Gimdyme nedalyvavo

Tadas prisiminė, kad sūnaus gimime nedalyvavo, nes tuo metu Lietuvoje buvo karantinas, tačiau emocijų, kurios užplūdo vos gimus sūnui, niekada nepamirš.

„Buvo karantinas, žmonai prasidėjo gimdymo veikla, prasidėjo sąrėmiai, buvo streso, tačiau viskas, atrodė, vyko sklandžiai ir sėkmingai. Vėliau sužinojome, kad buvo apsisukusi virkštelė, tačiau mes to nežinojome gimdymo metu, tai gal dėl to kažkiek ir ramiau buvo.

Tadas Rimgaila ir Ieva Girdvainienė

Per patį gimdymą aš buvau už durų, su žmona buvome aptarę, kad darysime taip, kaip atrodys tinkamiausia.

Kitaip žiūri į moteris

Kai gimė sūnus, emocijos buvo nepamirštamos. Mes, vyrai, niekada nesuprasime, ką reiškia pagimdyti. Aš net ir į savo mamą pradėjau kitaip žiūrėti. Didžiulė pagarba kiekvienai moteriai. Kažin, ar mes, vyrai, tai ištvertume ir sugebėtume“, – pasakoja vyras.

Jis sako, kad šiuo metu labiausiai jo sūnus namuose mėgsta laidyti lėktuvėlius, todėl tai Tadas daro ne po vieną kartą.