Prie vieno iš Kentukio kelių įvykęs gimdymas kaipmat sukėlė sensaciją vietos spaudoje, o moteris, vardu Heather Skaats, tapo tikra garsenybe. Tai ji be niekieno pagalbos pagimdė kūdikį pakelėje ir namo parvairavo vis dar susieta su juo per virkštelę. Ar sugebate tai įsivaizduoti?

Kaip rašoma portale „Today‘s Parent“, H. Skaats nurodė, kad tą lemtingą dieną jautėsi įtartinai rami. Nėštumas jau ėjo į pabaigą ir ji pajuto kažką panašaus į sąrėmius, bet pernelyg tų pojūčių nesureikšmino, kadangi iki gimdymo termino dar buvo likusios ištisos trys savaitės. Taigi, užsiėmė įprasta veikla: šėrė arklius ir tvarkė įvairiausius reikalus. Kai kartu su vaikais sėdosi į automobilį, tikrai neįtarė, kad planuotas gimdymas vandenyje (jau šeštas!) taip ir neįvyks.

Pasak H. Skaats, vairuojant sąrėmiai tolydžio stiprėjo ir iš pradžių ji stengėsi kuo greičiau pasiekti namus, tačiau galop suprato privalanti sustoti. Nuraminusi vaikus, ji paskambino vyrui, o tada nuėjo į pakelėje žaliuojančią pievą ir atsitūpė aukštoje žolėje.

„Čiuopdama supratau, kad galvutė ir kūnelis lenda išorėn, – pasakojo ji vienam iš vietos portalų. – Neteko net stangintis. Paskambinau Nickui, savo vyrui, o po 20 sekundžių pranešiau: „Jis jau čia!“

Moteris sugebėjo sugauti daugiau nei 3 kg sveriantį berniuką, o šis tuoj pat pramerkė akis ir ėmė verkti.

„Taigi, išlipau iš automobilio, jį apėjau ir pievoje pagimdžiau kūdikį. Sparčiai apsisukau!“ – parašė H. Skaats savo „Facebook“ paskyroje.

Placentai dar neišėjus, moteris sugrįžo į automobilį ir pristatė savo atžaloms dar vieną broliuką. Vaikai, kurių amžius svyruoja nuo 2 iki 13 metų, iš nuostabos nuščiuvo – savaime aišku, buvo šokiruoti.

Kai visi grįžo namo, trylikametė duktė Kaelynn padėjo motinai vonioje pagimdyti placentą. Netrukus prisistatė akušerė ir suteikė visą būtinąją pagalbą, pavyzdžiui, padėjo nurankioti žolę nuo naujagimio.

H. Skaats prisipažino, kad gimdymo pakelėje faktas net jai pačiai sukėlė didžiulį šoką, bet aiškindama, kodėl viskas susiklostė ypač sėkmingai, ji teigia, kad, matyt, padėjo ankstesni gimdymai vandenyje, išmokę ją pasitikėti savo organizmu ir likti ramiai.

„Vaikelis tobulas, visi juo džiaugiasi, o šios dienos niekada nepamiršiu“, – parašė ji socialiniame tinkle „Facebook“.

Laimingos šeimos nuotraukas galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją